Ringsted Dun OMTANKE dundyner

Sov økologisk med OMTANKE

Kunne du tænke dig en dundyne eller pude, der er gennemført økologisk og produceret af dun fra fritgående økologiske ænder? så har du muligheden med de nye OMTANKE dyner og puder.

Ringsted Dun OMTANKE dundyner
OMTANKE dundyner og puder fra Ringsted Dun

Gennemført økologisk

Økologi og dyrevelfærd er indtænkt i hele processen med disse produkter. Helt fra hvordan dunene skaffes, til hvordan ænderne lever deres liv.
Dynerne indeholder udelukkende dun fra fritgående økologiske ænder fra en dansk gård, og dunene bliver ikke plukket fra ænderne i levende tilstand, men er et restprodukt fra slagterierne.

Den gode omtanke for miljøet og dyrevelfærden gør faktisk, at OMTANKE produkterne som de første er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.
Du får altså her en dejlig dyne i god kvalitet, som samtidig kan give dig en nattesøvn med god samvittighed. Foruden anbefalingen fra Dyrenes Beskyttelse er dynerne også Svanemærket samt mærket med de bedste internationale standarder som NoMite, Downafresh og Oeko-Tex 100 klasse 1. Det giver dig en dyne, der er allergivenlig, da husstøvmiderne ikke kan trænge ind i dynen, en dyne der kun er produceret af dun, der er vasket og rengjorte efter meget strenge europæiske standarder, samt en dyne der er fri for kemikalier. Våret er derudover vævet af fin blød økologisk bomuld.

Bæredygtig dun

Livet på gården

På en stor hyggelig gård i Vestjylland bor tusinde af økologiske ænder. Her lever de et liv med både fri adgang til udearealer og adgang til badevand, så de kan have et liv med en så naturlig adfærd som muligt.

I de første 14 dage ligger de små søde ællinger og putter sig i en varm lade med masser af halm, mad og hø. Når de er stærke nok, kan de vralte ud på marken til de andre ænder, der byder dem velkommen til et liv i ro og mag i det høje græs. Da ændernes liv skal ligne deres naturlige liv mest muligt, bliver de på den samme mark hele livet. Her har de både mad, vand og det dejligste græs at gemme sig i. Ænderne er delt i mindre flokke på 1500 ænder, der har 30.000 m2 at hygge sig på. Dermed har de hver minimum 20 m2 og altså masser af plads at boltre sig på.
Men det er faktisk ikke meget plads, der rent faktisk bruges. Ænderne elsker nemlig at være tæt sammen og vil helst være tæt på mad og vand.

Det bedste er, når det er spisetid. Her kommer alle ænderne vraltende og rappende i “gåsegang” op til madboden. Når maden er spist, kan det kun gå for langsomt med at komme tilbage til solpletten, mudderpølen eller svømmebassinet, hvor resten af dagen skal bruges.

De skal have det godt

Ejeren af gården, Martin Daasbjerg, er glad for sine ænder og passer godt på dem. “Ja, det liv de har, der skal de bare have det godt, og de har det godt, og ham der passer på dem, har det dælme også godt.” Lyder det fra en smilende Martin. Han og hans medarbejdere sørger for at holde opsyn og nusse med ænderne hver dag, så han er sikker på, at de har det godt og lever optil de høje standarder, han har sat.

Det giver kvalitet, og med samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse giver det også øget opmærksomhed på dyrevelfærden i dunproduktionen. En opmærksomhed der kun kan gavne de små søde venner på marken og omgivelserne.

Vil du vide mere om OMTANKE produkterne, kan du læse mere og se hele sortimentet her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.