Får du allergi af dundynen?

Husstøvmider

Har du problemer med at sove med dundyne og hovedpude pga. allergi? Mange tror, at allergien kommer pga. dunene. Men det er faktisk (i de fleste tilfælde) ekskrementer fra-, og døde husstøvmider, der er skyld i allergien.

Heldigvis kan du nemt forhindre at husstøvmiderne kommer. Blot ved at vaske din dyne en eller to gange årligt, og din pude tre-fire gange årligt. De fleste dundyner og puder kan vaskes ved 60 grader. Husstøvmider dør ved 55 grader, så du slipper nemt af med dem. Det er dog nødvendigt at tørretumble både dynen og puden efter vask, da dunene ellers ikke folder sig ud, og i stedet klumper sig sammen.

Hvis du vil vide mere om vask af dyner og puder, kan du læse vores indlæg http://www.soverdugodt.dk/kan-jeg-vaske-min-dundyne/

Nye dansk producerede dundyner fra f.eks. Ringsted Dun eller ProSleep er alle NOMITE certificeret.  Nomite er din garanti for at dunproduktet ikke kan indeholde husstøvmider. Det fjer- og duntætte vår er nemlig så tætvævet at miderne ikke kan trænge igennem stoffet.

Det er en sejlivet myte, at dun og fjer er årsag til allergiske reaktioner, men allergikere kan altså trygt købe dunprodukter. Men husk at kigge efter Nomite-logoet og vask dyne og sengelinned ved 60 grader.

Du kan bla. købe Dansk producerede dyner med NOMITE certificeringen hos www.Soveland.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.