Fordele ved en moskusdundyne

Hvorfor vælge en moskusdundyne?

Generelt er der en række fordele ved at vælge en moskusdundyne. Selve valget af moskusdun er en klar fordel, da dunene har en lang levetid. Derudover er en moskusdundyne særdeles god til at transportere fugt og sved fra kroppen, hvilket hjælper til den bedst mulige søvn. En anden fordel er også, at moskusdun isolerer rigtig godt og hjælper derfor til en god nattesøvn. Dynen er også behagelig at sove med, da den falder godt ned om kroppen, så man ligger godt hele natten.

Helårs moskusdundyne

Moskusdun er altid af samme kvalitet, altså med en bæreevne på 11, hvilket betyder, at det er vægten af fyldet, som afgør dynens varme. En helårs moskusdundyne indeholder 500 til 600 gram moskusdun og betegnes som “den lune moskusdyne”. Denne dyne vil passe til de fleste personer og er derfor et godt valg. Moskusdundynen passer til det meste af året, men det kan være, at man skal skifte til en køligere dyne om sommeren.

Sommer moskusdundyne

For at betegne dynen som en sommerdyne, skal den indeholde mellem 250 og 300 gram moskusdun. Dynen er let, luftig og kølende og lader kroppen ånde om sommeren og transporterer varme og sveden væk fra kroppen. Prisen for en sommer moskusdundyne, som kan holde de næste 10 til 15 år, vil hos den rette leverandør typisk være mellem 500 og 1.000 kr.

Vinter moskusdundyne

De fleste vil opnå størst tilfredshed af en lun helårs moskusdundyne, men personer, der tit oplever, at de fryser om natten, vil have størst glæde af en vinter moskusdundyne. Dynen indeholder op til 800 gram moskusdun og er derfor ekstra varm. Det vil derudover være en god ide, hvis man vælger denne type dyne at have en køligere dyne til sommeren.

Vedligeholdelsen af din moskusdyne

Hvis man gerne vil have glæde af sin moskusdyne i mange år er det vigtigt, at man vedligeholder dynen. Nedenstående tips vil hjælpe til en lang levetid af moskusdunsdynen:

  1. Læg ikke et sengetæppe over dynen, sådan den kan komme af med nattens sved og fugt
  2. Hvis dynen er blevet en smule klumpet er det en god idé at give den en tur i tørretumbleren
  3. Dynen bør luftes tit, bare ikke i betrækket og direkte sollys, da det kan skade fyldet
  4. Det er en god idé at vaske moskusdundynen 2 gange om året med et specielt vaskemiddel, som ikke udtørrer moskusdunene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.