Husstøvmider sover ikke i sengen

Vi har i mange år fået at vide af Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet at der er mange husstøvmider i madrasser, dyner og puder. Nu viser ny forskning at dette ikke er tilfældet.

Husstøvmide

I værste fald er der lige så mange husstøvmider i sengen, som alle andre steder i huset, på gardiner, bøger, gulve, tæpper, tøj i åbne skabe. Det er ligesom bakterier, der kommer ind overalt. Du finder ti gange større mængder støvmider i f.eks. et gulvtæppe, frem for i sengen.

Er du astmatiker er det stadig en god ide at sikre sig mod en overdosering af husstøvmide ekskrementer, ved at have en god indeklima i soveværelset. Men der er ingen videnskabelig grund til at raske mennesker skal bruge mange penge på at købe specialt fremstillede og allergivenlige dyner, puder eller madras overtræk.

 

Følg disse simple råd for god indeklima i dit soveværelse.

  • Vask din pude jævnligt og skift til ny, hvert andet år.
  • Luft din dyne, dog aldrig i direkte sollys.
  • Ventiler soveværelset dagligt.
  • Køb Danske certificerede dyner og puder – NoMite og Øko-Tex.
  • Læg ikke sengetæpper over dynen lige efter brug.
  • Støvsug gulvet ofte, aldrig dynen.

Vi kommer med disse anbefalinger på baggrund af denne artikel: Husstøvmider bor ikke i madrassen. Som alt andet, er tingene aldrig sort eller hvidt, derfor er det vigtigt at danne sig sin egen mening.

 

Vores konklusion er at med hyppig rengøring og et sundt, ventileret indeklima i soveværelset, så kommer man langt.

2 tanker om “Husstøvmider sover ikke i sengen”

  1. Hej.

    En spændende teori med at støvmider kommer udefra og ikke som det har været antaget længe, “bor” i vores madrasser 🙂 Stof til eftertanke, når man tænker på hvor meget der bliver brugt på støvmidebetræk.

  2. Forskerne kan have ret i at sengen ikke indeholder stort flere støvmider end resten af boligen men der er bare den finde ved det, at folk bruger flere timer hver dag med hovedet begravet i pude og dyne, så derfor er indsatsen godt givet ud alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.