Sommerdyne

Hvilken sommerdyne er bedst?

Sommeren er over os og har du ikke allerede skiftet til sommerdynen, så er det tid nu. Vi anbefaler altid at du sover med en tyndere sommerdyne i de varmeste måneder, men hvilken skal du vælge? Læs mere her omkring valg af den rigtige sommerdyne.

Sommerdyner fåes lige som helårsdyner med forskellige typer af fyld. Enten med naturfyld i form af dun, kapok silke eller uld eller med syntestisk fyld i form af fiberfyld. Fælles for dem alle er, at de er lettere og mere luftige, så kroppen nemmere kan komme af med overskydende varme.

Sommerdyne med dun

Dun sommerdyner er den mest almindelige og populære form for sommerdyner, da disse er yderst behagelige at sove med på de varme nætter. Den tynde dundyne isolerer fint og giver kroppen god mulighed for at komme af med overskydende varme i løbet af natten. Selv om dun dynen er tynd giver den alligevel fornemmelsen af at du har en dyne over dig og noget at putte dig i. Du kan få sommerdyner med andedun (bæreevne 9), moskusdun (bæreevne 11) og med gåsedun (bæreevne 12). Jo højere bæreevne, jo finere er dunene og jo bedre isolerer de. Bæreevnen har ikke samme betydning ved sommerdyner, da man ikke på samme måde som ved en helårsdyne, har brug for en isolerende dyne. Alligevel gør en højere bæreevne, at kroppen nemmere kan ånde og komme af med overskydende varme.

Sommerdyner med dun fåes i mange forskellige prisklasser og du kan sagtens finde en rigtig god dun sommerdyne til en meget fornuftig pris. Sørg blot for at købe dansk producerede dundyner. Så er du sikker på at der er brugt nye dun og at indholdet også svarer til det, der står på etiketten.

Sommerdyne med silke

Har du tendens til at have det meget varmt om natten kan en sommerdyne med silke være det helt rigtige for dig. Silkedyner optager ikke varme og fugt, men leder det blot væk fra kroppen. En silkedyne er en helt tynd “tæppe” dyne. Du har ikke helt den samme fornemmelse af, at den falder omkring kroppen som ved en dundyne.

Sommerdyner med silke fåes i flere prisklasser, så her finder du nemt en god sommerdyne til en rimelig pris. Vær dog opmærksom på, at mange silkedyner ikke kan vaskes, men skal renses.

Sommerdyne med uld

Umiddelbart kan en sommerdyne med uld godt lyde lidt modstridende, da uld som regel er noget man forbinder med kulde og vinter. Men uld er formidabelt til at tilpasse sig klimaet og til kropstemperaturen. Ligesom silke optager uld ikke fugt og varme, men leder det blot bort fra kroppen. En uld sommerdyne er ligesom et helt tyndt uldtæppe.

En sommerdyne i uld fåes alt efter kvaliteten af ulden i forskellige prisklasser. Uld dyner skal ikke vaskes med mindre de er blevet beskidte, da uldens naturlige lanolin er selvrensende.

Sommerdyne med fiberfyld

Tynde sommerdyner med fiberfyld er yderst lette og giver umiddelbart følelsen af en kølig dyne. Dog er fiberfyld syntetisk og leder ikke varmen væk fra kroppen på samme måde som naturfyld.

Fiberdyner er ofte den billigste løsning i forhold til anskaffelse af en ny sommerdyne. Men de besidder heller ikke helt de samme gode egenskaber som en sommerdyne med naturfyld. Fiberdyner er nemme at vaske og hurtige at tørre.

Vi anbefaler at du sover med en sommerdyne med dunfyld, da den opfylder alle krav til en god søvn i sommervarmen. Find din nye sommerdyne på tilbud her

Har du det generelt meget varmt om natten i sommerperiode bør du læse vores indlæg omkring søvn i varmen – læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.