Rullemadras, det rigtige valg hvis du vil beskytte din madras

Rullemadras

Rullemadras er en rigtig god ide at anvende

Vælger du, at lægge en rullemadras mellem madras og lagen, skåner du din madras og topmadras for sved. Sved indeholder syre, som nedbryder skum og latex i madrassen, så madrassens polstring går i stykker. En rullemadras forlænger derved din madras‘ levetid markant.

Det er vigtigt, at købe en rullemadras hvor både fyld og vår er i en god kvalitet såsom bomuld, silke eller bambus. Der findes billigere udgaver i helt eller delvise kunstmaterialer. Disse kan dog ikke anbefales, da de ikke suger væske på samme niveau som naturprodukter gør. Du risikerer herved at ligge på en klam overflade, der bestemt ikke giver den optimale søvn.

En rullemadras skal vælges i en størrelse der passer til målene på din seng. Man kan få rullemadrasser, der passer til alle typer senge, kontientalsenge, vandsenge, boxmadrasser, junior-og baby senge. Og til elevationssenge fås der rullemadrasser med U-split til elevation i toppen og med H-split til elevation i top og bund. Sørg for, at den rullemadras du vælger har kraftige elastikker i hjørner, elastikkerne holder rullemadrassen fast på madrassen, så den ligger stabilt når du sover.

For at højne hygiejnen i soveværelset og skabe et bedre indeklima anbefales det, at vaske rullemadrassen på 60°c- 90°c kogevask (tjek altid vaskeanvisning) ca. 4-6 gange årligt og udskifte den hvert 3. år. Efter vask strækkes rullemadrassen i facon i våd tilstand for at minimere krympning. Man kan forvente at bomuld  krymper mellem 2-6%. Vær opmærksom på, at det anbefales at tørretumble nogle rullemadrasser, hvor andre derimod anbefaler at rullemadrassen hænges til tørre og ikke kommer i tørretumbleren. Derfor er det altid vigtig at tjekke vaskeanvisningen inden man går igang med at vaske og tørre.

Vælg altid en rullemadras med Oeko-Tex certificering, så er du sikker på din rullemadras ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

rullemadras i 100% bomuld

 

Se det store udvalg af kvalitets rullemadrasser i 100% bomuld, til en yderst fornuftig pris hos www.soveland.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.