Uanset hvilken type dun du vælger i din nye dyne, skal du være opmærksom på nogle få, men meget vigtige ting. Hvis du får styr på disse punkter når du køber ny dyne bliver du ikke snydt på kvaliteten hvilket er meget vigtigere end prisen….. et godt tilbud kan man altid få, men en god dyne for livet er essentiel for søvn, sundhed og livsglæde.
Dun oprindelse – Europæiske dun
De fineste og største dun kommer fra gæs og ænder, der lever hvor temperaturen varierer meget. Fuglene har udviklet evnen til at bevare en behagelig temperatur, uanset om der er ekstremt koldt eller varmt. De bedste dun får man fra voksne fugle. Typisk behandles fugle fra Europa bedre og slagtes i en højere alder, end fugle fra Fjernøsten og det kan tydeligt mærkes på kvaliteten af dunene. Dyner med dun fra ung fugle har dermed en kortere levetid. Det er de meget store kvalitetsforskelle på fjer og dun, der giver den meget store prisforskel på de færdige dyner og hovedpuder, der ligger på butikkernes hylder.
Dyne producent – Pålidelighed!
Hvis du vil sikre dig mod at købe dyner med uvaskede og dun i dårlig kvalitet, skal du kende din producent. Vælg en Dansk producent som f. eks. Ringsted Dun der gør en stor indsats for dyrevelfærd. Alle deres produkter er kun fyldt med dun og fjer, som kommer fra europæiske, industrislagtede fugle hvor kødet bruges til fødevarer og dunene til kvalitets produkter, som dynejakker eller luksus dyner. Dun og dyner af høj kvalitet, holder 5 – 10 gange længere end billige Kina dyner.
Dun kvalitet – Bæreevne

Kvaliteten af dun måles i bæreevne på en skala fra 2 – 13, hvor dun i den højeste del af skalaen er de bedste. Bæreevnen er et udtryk for dunenes isoleringsevne og kvalitet. En høj bæreevne betyder at dunet er let, luftigt og isolerer godt. Jo dårligere kvalitet dun og jo flere fjer der er i dynen, jo lavere er også bære- og isoleringsevnen. Evnen til at bevare en høj bæreevne i mange år er forskellen mellem gode og dårlige råvarer.
Konklusion
Hvis de ovennævnte punkter er i orden, skal du vælge den dundyne med den højeste bæreevne. Det vil sige at en gåsedunsdyne bæreevne 13 er bedre end en moskusdunsdyne bæreevne 11. Derfor er en moskusdunsdyne bæreevne 11 også bedre end en gåsedunsdyne bæreevne 9. Men husk nu bæreevne og kvalitet kan kun beskrives, hvis du kan stole på producenten som fortæller!!!!
God jagt, på drømme dynen!
Tjek kvalitet og udvalg hos Danmarks bedste dyne producenter;
Hvis gåsedunsdynen og moskusdynen har samme bæreevne – hvilken er så den bedste?
mvh
Pia Christiansen
Hej Pia, tak for dit svar.
Kvalitets moskusdunsdyner fås kun i bæreevne 11, da det er de eneste dun fra moskusanden, som bruges til dyner. Så hvis du vælger en dyne med gåsedun bæreevne 11 er de 2 dyner nøjagtig lige gode, men da gåsedun i øjeblikket er ret dyre, vil gåsedunsdynen med sikkerhed være betydelig dyre end moskusdunsdynen, og dermed er moskusdynen det bedste køb.
Husk at købe en Dansk dyne, når du skal have en ny dyne, så er du sikker på at bæreevnen i dynen, er den samme som på etiketten.
Mvh Torben
Jeg står og skal vælge mellem en gåsedunsdyne med bæreevne 10 og en mouskusdyne med bæreevne 11. Gåsedunsdynen er fra Ringsted Dun. Mouskusdynen er fra Magasin, men ikke noget brand. Gåsedunsdynen er 350 kr dyrere end mouskusdynen, men tilgængæld er våret og syninger på den med gås meget bedre end moskusdynen. Hvad skal jeg vælge?
Hej Sascha, jeg ville umiddelbart vælge den højeste bæreevne, men du har ret i at til den pris de tager, så burde betrækket være bomuldsbatist eller bomuldssatin, ikke bomuldscambric. Jeg hælder måske mest til Gåsedunsdynen, fra Ringsted Dun, men bæreevne 11 eller 12 ville have været bedre.
Prøv at tjekke denne gåsedunsdyne, den har det hele! http://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-3297p.html
Mvh Torben
Tak for hurtigt svar og henvisning 🙂 Okay, så en Gåsedunsdyne med bæreevne 12 eller en mouskusdyne med bæreevne 11?
Hej Sascha, hvis begge dyner ellers er identiske, så er dyner med bæreevne 12, helt klart bedre end dyner med bæreevne 11, men se også på prisen i dit valg! Man vil typisk skulle betale dobbelt så meget for gåsedun bæreevne 12, i forhold til dyner med moskusdun bæreevne 11.
Vælg den dyne, som du mener er det bedste tilbud.
Mvh Torben
Hej.
Har kigget på en dyne fra quilts of Denmark pure sleep.
Den er med europæiske dun og småfjer og har en bæreevne på 9 og vejer 650 g.
Har absolut ingen forstand på dyner, men vil du mene at det er en god dyne?
Mvh. Olivia
Hej Olivia, så længe dynen er dansk produceret, så er du på rette vej. Jeg ville vælge en dyne med en højere bæreevne end 9, hvis det er en dyne du forventer at bruge i mange år fremover.
Moskusdunsdyner bæreevne 11 kan man få til en fornuftig pris i øjeblikket.
Hvis du køber denne Pure sleep dyne ville en god pris være 500,- eller derunder.
Mvh Torben
Hej Torben
Jeg har kigget på 2 dyner, begge er fra Quilts of Denmark, Pure and Care,
Den en fra Jysk, koster 1000kr, med 90% hvid ungarske gåsedun og 10% “småfjer”. Bæreevne over 10.
Nedsat fra 4600kr.
Den anden fra Magasin er 100% hvid moskusdun, bæreevne over 11 og koster 1700kr.
700kr er selvfølgeligt mange penge at spare, jeg aner bare ikke hvad de 10% “småfjer” i den gåsedunsdyne er for noget, med en bæreevne 10 kontra 11 i den 100% moskus.
Hej Mary, du er allerede godt på vej i dit dyne køb.
Du har valgt at købe en Dansk produceret dyne og skal nu bare vælge kvaliteten. Bæreevne måler kvaliteten af dunene, derfor skal du altid gå efter dun i den højeste bæreevne, for at få den bedste kvalitets dyne, uanset om det er moskusdun, andedun eller gåsedun.
Det er svært (umuligt) at vurdere hvornår et dun er et stort dun eller et lille fjer, så derfor bruger man bæreevne til at måle kvaliteten af dun blandingen. Det er detfor ikke vigtigt om producenten skriver 90%, 95% eller 100% dun i dynerne.
Jeg ville vælge moskusdunsdynen bæreevne ll, den er langt bedre end en dyne med bæreevne 10…. Men tjek lige dette tilbud fra Ringsted dun inden du køber http://www.tekstilladen.dk/shop/moskusdunsdyne-ringsted-2950p.html – Moskusdun bæreevne 11, bomuldsbatist betræk, 10 års garanti, NoMite, Øko-Tex, DownAfresh og allergivenlig/vaskbar.
Mvh Torben
Mary, jeg har lige tjekket JYSK tilbudet og jeg ved godt at man ikke kan regne med førpriser på dyner, men en før pris på 4.699,- for en gåsedunsdyne bæreevne 10, det er det værste gang fup jeg har set længe. Jeg syntes JYSK har et godt udvalg af dyner og til tider fornuftige priser, så jeg er skuffet og faktisk overrasket over, at de kan finde på at svindle kunderne i en sådan grad.
Mvh Torben
Hej Torben
Jeg har to dyner som jeg har lidt svært ved at vælge imellem.
Den ene er en moskusdun dyne fra Ringsted dyn, der hedder klodshans lun, der har bære evne 11, og har fyldvægt på 715 gram, hvilket er lidt højere end andre moskusdun dyner- vil det så sige den er varmere end én med fyldvægt 660?
Den anden er fra Quilt of Denmark og hedder pure sleep exclusive, der har gåsedun og bæreevne 12 og med fyldvægt på 635 gram.
QOD dynen koster 1498 kr (nedsat fra 3799 kr i følge hjemmesiden) og den fra ringsted koster 1343 kr (nedsat fra 2699 kr).
Jeg har lidt en tendens til at være en smule kuldeskær, men tror en varm dyne bliver for varm. Hvilken af de to dyner vil du tro er varmest- den med højeste bære evne?
Mvh. Mette
Hej Mette, tak for din henvendelse.
De 2 dyner er nøjagtig lige varme! Bæreevne måler kvaliteten af dunene, hvilket betyder at gåsedunsdynen på bæreevne 12 er bedre end moskusdunsdynen på bæreevne 11, men ikke varmere. Det er begge 2 gode dyner du har fundet, som jeg er sikker på at du vil blive rigtigt glad for, men du kan evt. også tjekke dette tilbud, som du måske har set på TV reklame.
En moskusdunsdyne i nøjagtig samme kvalitet som Klodshans “lun” dynen til en noget lavere pris.
http://www.tekstilladen.dk/shop/ringsted-dun-tv-3588p.html
Mvh Torben – DyneExpert
Hej Torben
Ee disse dyner ikke stort set ens og I så fald ville du vælge den billigste… eller?
https://www.tekstilladen.dk/shop/dyner-svinedrengen-lun-3450p.html
På forhånd tak!
Mvh. Allan
Hej Allan, tak for dit spørgsmål.
Jeg vil helt sikkert anbefale dig, at vælge dynen fra Ringsted Dun, der laver nogle af verdens bedste dyner. Ved at vælge en dyne fra Ringsted Dun er du sikker på, at du får den bedste dyne og at der i produktionen af denne dyne er taget hensyn til dyrevelfærd og arbejdsmiljø. Så min anbefaling bliver http://www.tekstilladen.dk/Svinedrengen
Mvh. Jette
Tak for svar Torben! Hvad er forskellen på de to dyner fra Ringsted dun, når de har samme bæreevne men den ene har fyldvægt på 715 g og den anden 66o g?
Hej Mette, der er reelt ikke nogen forskel på de 2 dyner.
Det er begge helårsdyner og begge den lune model. Hvis det skulle have været svale eller varme moskusdunsdyner, ville der have været under 500 gram eller over 800 gram i dynerne. Jeg ville vælge den moskusdyne som er billigst, medmindre der er et betydeligt bedre betræk på den anden dyne.
Betræk kvalitet, jo højere jo bedre:
Cambric 40/40
Cambric 60/60
Batist 70/70
Batist 80/80
Satin 110/110
Mvh Torben – DyneExpert
Mvh Torben
Hej Torben
Håber du kan hjælpe mig.
Jeg skal finde en god King Size helårs dyne til julegave. Valget står mellem:
– Gåsedunsdyne fra QOD, bæreevne 12, 100 Hvide Sibirisk gåsedun, 1145 gram
– Moskusdyne fra QOD, bæreevne 11, 100 % europæiske moskusdun, 1100 gram
– Moskusdyne fra Ringsted Dun, bære evne 11, Europæiske moskusdun/småfjer, 1200 gram
Alle er med batist betræk og umiddelbart tænker jeg gåsedunsdynen da den har højest bæreevne. Men bliver i tvivl når det er sibiriske dun?
Vh. Rie
Hej Rie, du har virkelig sat dig godt ind i tingene.
1. Jeg ville klart vælge Europæiske dun frem for, de sibiriske.
2. Moskusdun er altid bæreevne 11 og består af minimum 90% dun og resten småfjer, så når Ringsted Dun ikke skriver 100% dun er det kun fordi de er “mere ærlige (korrekte) end mange andre dyne producenter. Dermed ikke sagt at Quilt of Denmark (QOD) ikke har fantastiske dyner, for det har de bestemt, og deres moskusdunsdyner kan være lige så gode som Ringsted Duns.
3. Moskusdunsdynerne virker nogenlunde ens, med kun 100 gram i forskel, så vælg den billigste.
Mvh Torben – DyneExperten
Hej
Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal vælge
http://www.tekstilladen.dk/shop/ringsted-dun-tv-3588p.html
eller
http://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-fyrtoejet-3489p.html
Jeg hælder egentlig mest til nummer 2 🙂 Men har den første også den “væg” i kassetterne? Ved du det? Det er nemlig et must.
vh Nina
Hej Nina, den vigtigste forskel på disse dyner er fyldet, betrækket og prisen.
Begge dansk produceret med Europæiske dun, hvilket er meget vigtigt. Begge dyner har indvendig “væg” fyrtøjet har den dog også udvendig, men det er mest kosmetisk. De er begge lige varme og har de samme certificeringer; Øko-Tex, Nomite og Downnafresh og 10 års garanti.
Moskusdunsdynen, bæreevne 11, bomuldscambric 60/60 betræk
Gåsedunsdynen, bæreevne 12, bomildsbatist 70/70 betræk
Lad mig sige det sådan.
Hvis du har råd til at give 1.000,- mere for gåsedunsdynen og forventer at bruge den i mere end 10 år, så ville jeg klart vælge den….. Men begge dyner er et godt køb.
Mvh Torben – DyneExpert
Hej Torben
Jeg kigger på 2 dyner:
http://www.tekstilladen.dk/shop/moskusdunsdyne-ringsted-2124p.html
Og
http://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-fyrtoejet-3489p.html
Når jeg kigger, vælger jeg også at kigge på førprisen (du har tidligere nævnt jysk).
Hvad jeg har læst mig frem til burde gåsedunsdynen være bedst, men moskusdynes har en højere før pris.
Kan du forklare dette? Og udover prisen, hvad er forskellen på de 2 dyner?
Mvh Søren
Hej Søren, tak for snakken.
Du havde næsten allerede selv sagt det… Vejl. pris på denne gåsedunsdyne burde havde været større end vejl. pris på denne moskusdunsdyne, men det var den ikke. Man skal altid se på kvalitet i forhold til den reelle pris på dynen og dine egne personlige behov.
Du valgte moskusdunsdynen fordi den var markant bedre end din nuværende dyne og fordi prisen var rigtig god i forhold til kvalitet…. Og jeg er sikker på at det var det rette valg for dig og at du bliver super glad for din nye luksus moskusdunsdyne.
Mvh Torben – DyneEkspert
Tak for en super hjemmeside. Du virker virkelig som specialist!
Synes generelt dynerne altid er på tilbud. Er det førpriserne som er urealistiske?
Har kig på 2 gode dyner til konen til Jul:
http://www.illumsbolighus.dk/shop/den_lille_pige_med_svolstikker_dyne-_135x200_cm.aspx
Topvalget og den dyreste. Er det europæiske dun?
Så er der den her:
http://www.illumsbolighus.dk/shop/gaasedun_helaarsdyne-_2052800-_135x200_cm.aspx
Hvad er forskellen på de 2?
Endelig er der den her:
http://www.home-tex.dk/shop/gaasedunsdyne-helaars-lun-1084p
Lidt billigere. Lyder godt at støvmiderne ikke kan komme igennem våret (men kan de det på de to andre? )
Lyder som om du generelt anbefaler Ringsted dun frem for QOD.
Er det fordi QOD bruge sibiriske dun og ikke danske?
Tak for svar
Rene
Hej Rene, tak for de fine ord.
Jeg er stor tilhænger af Ringsted Dun dyner, da det er min erfaring at deres dyner er en uovertruffen kvalitet og deres kunder også er meget tilfredse efter 5, 10, 15 og 20 år.! Jeg har ingen grund til at tro at Quilt of Denmark ikke laver lige så gode dyner, så i dette tilfælde syntes jeg der er så stor forskæld i prisen at du skal tage ned til butikken og sammenligne kvaliteten… Og vælge den billigste fra Quilt of Danmark, hvis du er tilfreds med kvaliteten.
Den sidste dyne med Sibiriske dun ville jeg under ingen omstændigheder vælge.
Jeg håber du kunne bruge denne info og husk at køb af dyner er en tillidssag, det er derfor vigtigt at du har 100% tillid til at den bæreevne, som der skrives på produktet er den rigtige, ellers kan du være helt sikker på at du bliver snydt. Gåsedun bæreevne 10 er meget dårligere end bæreevne 12, og koster kun 1/4 del i indkøb, så der er mange penge at tjene ved at skrive en forkert bæreevne på produktet, og der er INGEN der kontrollere det.
Mvh Torben – Dyne Expert
Hov, glemte lige at svare på det med husstøvmiderne!
Alle dynerne er med NoMite betræk, som gør at husstøvmider ikke kan komme ind i betrækket. Derudover er betrækket på dynerne Øko-Tex certificeret, hvilket er en garanti for at der ikke er rester af skadelige kemikalier i produktet. Og betrækket på dynerne er duntæt og vaskbart…. hvilket burde være en selvfølgelighed på alle dyner 🙂
Tak for svar. Vi vil gerne betale mere, såfremt mer-prisen svarer til mer-kvaliteten. Det, som jeg ønsker mig, er en let, blød og luftigt dyne, som ikke “knitrer” eller “stikker” 🙂 Vil helst at det kun er dun og ikke fjer.
Har også kigget på Hyrdinden, Svinedrengen, Pigen med svovlstikkerne og selveste Snedronningen, men kan ikke rigtig lure, om de er så meget bedre 🙂
Hej Nina, jeg kender disse dyner rigtigt godt, og kan forsikre dig at uanset hvilken af disse dyner du vælger så bliver du ikke skuffet.
Dog er det meget vigtigt, at du vælger den rigtige type dyne i forhold til din kropsvarme og soverums temperatur. De fleste skal bruge en lun helårsdyne, medmindre du er meget kuldskær og skal vælge den varme, eller her det meget varmt om natten og skal vælge den svale helårsdyne. 9/10 skal vælge den lune helårsdyne.
Hvis jeg havde pengene og skulle vælge den perfekte dyne, som jeg skulle sove med hver nat de næste 15 år, ville jeg vælge “Snedronningen” eller “Lille pige med svovlstikkerne” da disse gåsedunsdyner er bedre end moskusdunsdyner.
Uanset hvilken af disse dyner du vælger får du en dyne som hverken knitre eller stikker, og det er ikke kun fordi de er fyldt med fine dun, det er også fordi de er Dansk produceret og har et ekstra godt batist eller satin betræk.
Her er et link til dynerne med 100% prisgaranti, hurtig levering og gratis forsendelse Ringsted Dun
Rigtig god fornøjelse.
Mvh Torben – DyneEkspert
Kære Torben,
Hold da op, det er da lidt af en videnskab at købe en dyne :O)
Jeg kan se at du er ret glad for Ringsted dun – “Snedronningen” eller “Lille pige med svovlstikkerne”, men hvad tænker du om mærket Flora Danica? Og har Jysk endnu engang overdrevet lidt med før prisen i vedhæftede tilbud?
http://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-800g-fd-tusindfryd-ekv-135×200.
Er dynen fra Jysk et godt køb, eller vil du anbefale mig at give det dobbelte for en af dynerne fra Ringsted Dun? Eller kan du evt. anbefale en anden god dyne, til en frossenpind som elsker en fyldig, men luftig dyne :O) ??
På forhånd 1000 tak for din hjælp og god jul.
Vh Maria
Hej Torben.
Jeg håber du kan vejlede mig lidt 🙂
Jeg skal købe junior dyne til min søn og har kig på dynefabrikken.dk, da det er ret gode priser, hvilket jo så ikke altid er lig med en god dyne. I så fald kan man få en økologisk gåsedun dyne derinde for 500 kr, men har du kendskab til siden?
Jeg kunne se du skrev længere oppe at dun i sig selv er ret dyre. Så jeg kan ikke helt få det til at passe. Hvad siger du til det?
På forhånd tak for din tid.
Mvh Anne
Hej Anne, jeg har forhørt mig hos Ringsted Dun, om hvorfor de ikke har økologiske dundyner!
Deres svar er at de ikke har fundet en producent, hvor de tør stole på at dunene er 100% økologiske og hvor de kan købe en ordentlig kvalitet dun. Så jeg bliver skeptisk når andre sælger billige dyner med Store nye hvide økologisk rensede Masuriske landgåsedun.
Og hvad betyder alle disse tillægsord?
Store – I forhold til hvad? (det er jo bæreevnen som måler kvaliteten).
Nye – Ja, forhåbentlig!.
Økologisk rensede – Så dunene er altså ikke økologiske, bare vaskede!
Masuriske – betyder Polske! (Masurien ligger i det nordøstlige Polen)
Landgåsedun – Jeg har aldrig hørt om by-dun 🙂
Jeg ville vælge dyner fra kendte danske producenter som Quilt of Denmark eller Ringsted Dun i stedet for en lille producent, som hævder at dynerne er Økologiske, frem for at bevise det. Jeg kender hverken webshoppen eller producenten, så dette er kun min mening på baggrund af min 20 års erfaring, så du skal købe dynerne, der hvor du har det bedst med det Anne!
Mvh Torben (som ville ønske der fandtes flere “rigtige” økologiske dyner).
Hej Torben
Kan du måske hjælpe mig. Er den her dyne et dårligt valg til min søn på 5 år? Jeg kan ikke se om den er dansk, så det er den nok ikke. Men synes beskrivelsen af den så fin ud, men de kan jo bilde mig hvad som helst ind..!
https://shopping.coop.dk/vare/helaarsdyne-eurodun-energy-allergivenlig-gaasedun-135-x-200-cm/9003396072416
Den anden dyne fra Quilts of Denmark havde kun en bæreevne på 9 med moskusdun (det tilbud er dog lige væk kan jeg se), men den fra Eurodun har en bæreevne på 11 med moskusdun. Så ud fra det er det vel Eorudun der er bedst, men ved bare ikke om det er et dårligt valg hvis ikke den er dansk. Det er bare et godt tilbud.
De bedste hilsner
Mona
Hej Mona, jeg kan virkelig godt forstå at du er i tvivl..
Ja, beskrivelsen lyder jo rigtig god på denne dyne, men kan man stole på denne beskrivelse, når det ikke er en dansk dyne? Måske er bæreevnen 11, men du kan aldrig finde ud af om det er bæreevne 9, og så er det bestemt ikke er godt tilbud! Coop burde kontrollere disse ting for dig som forbruger, men det er min erfaring at de er fuldstændig ligeglad om bæreevnen er 8 eller 11, hvis de sælger mange dyner 🙂
Mit bedste råd!
Køb en Dansk produceret dyne, hvor du stoler på både producenten og forhandleren. På den måde får du den kvalitet som du betaler for, hvilket er din eneste mulighed for at vurdere om tilbudet er godt eller dårligt!
Her er mit forslag til en Dansk produceret moskusdyne, med en garanteret bæreevne på 11, som din dreng kan bruge de næste 10 år.
https://www.soveland.dk/shop/moskusdunsdyne-prosleep-3258p.html
Mvh Torben – Dyne Blogger
Hej Torben
Jeg har meget svært ved at finde ud af, hvilken dyne jeg skal vælge.
Jeg har det seneste år kigget på dyner, og opgivet flere gange at købe en, da jeg bliver forvirret i virvaret af “førpriser” og “supertilbud”.
Min nuværende dyne (fra exclusive dreaming – købt i føtex for en del år siden) har følgende data:
Bæreevne 10
Vår: 100% bomuld
Fyld: 90% gåsedun og 10% småbyer
Str. 135×220
Fyldvægt: 770g
Mit problem med min nuværende dyne er, at de fleste af fjerene ligger i den ene ende, og om vinteren fryser jeg så fødderne. Derudover har dynen næsten fra den blev købt smidt sådan nogle meget små fine dun, som sidder i mit lagen og nattøj hvilket er meget irriterende.
Jeg har et budget på ca. 800 kr. (måske lidt mere hvis du har et forslag til en meget bedre dyne) og har kigget på følgende dyner:
– Sirius 135×220 til 799 kr.
– Danica superior 135×220 til 799 kr.
– Danica prestige 135×220 til 799 kr.
– Danica comfort 135×220 I butikken stod den til 699 kr. med en besparelse på 300 kr.
Jeg ønsker en dyne, som er ca ligeså varm som min nuværende var inden fjerene lagde sig i den ene ende, og en som ikke “drysser” med smådun konstant.
Jeg håber at du kan hjælpe mig for jeg meget meget træt af den dyne jeg har.
På forhånd tak for hjælpen 🙂
De bedste hilsner fra Frederikke
Hej Frederikke, jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe dig.
1. Bæreevnen måler kvaliteten af dunene, så jo højere bæreevne, jo finere dun. Og det betyder ikke noget om det er en moskusdunsdyne eller gåsedunsdyne.
2. Du har helt ret i at du kan ikke bruge førpriserne til noget som helst! Det er den nuværende pris som er den eneste “rigtige” pris og det er den, du skal holde op mod kvaliteten af dynen.
3. At dunene drysser ud, tyder på en for dårlig kvalitet af betræk, så jeg syntes du skal vælge en dyne med et bedre betræk.!
4. At dunene ender i den ene ende, skyldes enten at hullerne mellem kvadraterne (som skal være der) er for store, altså en produktions fejl. Men det kan også skyldes fejlagtig vedligeholdelse, det er derfor meget vigtigt at din nye dyne vendes, så man bruger den fra begge ender og at dynen, luftes og rystes let fra alle sider jævnligt.
Dynerne som du nævner er alle Dansk produceret og med moskusdun, så de kan sikkert være ganske udmærkede, men skal du have en BETYDELIG bedre dyne, så skal du vælge en dyne med et bedre betræk. Det kunne f.eks. være Satin Dynen fra Ringsted Dun, som lige er kommet på markedet! Denne dyne har et bomuldsssatin betræk som ligger langt over, den kvalitet Føtex forhandler og har samtidigt moskusdun bæreevne 11, samt 10 års garanti.
Dynen koster noget mere, men så har du en fantastisk dyne fra første dag og du kan med den rette vedligehold, bruge dynen de næste 10 – 15 år.
https://www.soveland.dk/shop/satin-moskusdynen-690g-4292p.html
Som regel får man hvad man betaler for og dette gælder både hos Føtex, JYSK, Bilka og SoveLand. Men nu håber jeg du er klædt lidt bedre på til at træffe det rette valg.
Rigtig god fornøjelse.
Mvh Torben – Dyne Ekspert
Hej Torben
Tror jeg har brug for din hjælp til valg af dyne. Jeg er på jagt efter en king-size dundyne (240*220) og startede egenligt ud med at lede efter en moskus dyner, men er nu kommet i tvivl om jeg skulle vælge en gåsedunsdyne istedet.
Jeg har lige nu indsnævret det til disse 3, alle 3 fra ringsted:
https://www.tekstilladen.dk/shop/outlet-gaasedunsdyne-ringsted-3301p.html
Lun helårs gåsedunsdyne, med fyldvægt 1.200 g, Europæiske gåsedun, bæreevne 12, 100% bomuldsbatist betræk, super soft finish
koster 2.500
https://www.tekstilladen.dk/shop/outlet-moskusdundyne-2469p.html
Nye hvide Europæiske moskusdun / småfjer, Fyldvægt: 1.320 gram, bæreevne: 11, Type: Lun, helårs dobbeltdyne, Vår: 100% bomuldssatin – Special soft finish
koster 2.000
https://www.tekstilladen.dk/shop/dobbeltdyne-fyrtoejet-3491p.html
Dyne fyld: nye, hvide, Europæiske gåsedun, Fyldvægt: 950 gram, bæreevne: 12, Type: lun helårsdyne, Vår: 100% bomuldsbatist 70/70 – special soft finish!
koster 4.000
Jeg hælder mest til den “billige” gåsedunsdyne til 2500. Har dog svært ved at vurdere forskellen på de to gåsedunsdynes fra Ringsted, og hvorfor den ene koster næsten dobbelt så meget som den anden.
Mvh
Christian
Hej Christian, jeg er ikke et sekund i tvivl…
Det bedste tilbud her er den billige gåsedunsdyne, så hvis der stadig er nogle tilbage af den på shoppen, skal du vælge den. De 2 gåsedunsdyner er nøjagtig lige gode og da prisen på den billigste ikke er meget højere end moskusdunsdynen, er der ingen tvivl om, hvad der er det bedste tilbud.
Mvh Torben
Hej Torben
Efter at have kigget på en masse dyner, er jeg efterhånden meget i tvivl om hvad jeg skal vælge og håber derfor at du kan hjælpe.
Skal det være gåse eller moskusdun? Har ladet mig fortælle at gåsedun er bedst?
Er også i tvivl om jeg skal vælge en lun eller varm dyne. Jeg kan godt være lidt kuldskær, men måske det alligevel bliver lidt voldsomt med en vinterdyne, hmm… Er der forskel på hvor varme de lune dyner er? Er en med kun 500 gram fyld koldere end en med 625 gram? Jeg synes det virker som utrolig lidt med kun 500 grams fyld, men det er det måske ikke?
Jeg har kigget på disse tre, og mit budget ligger på max 1600:
https://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-4311p.html
Dyne fyld: nye, hvide, Europæiske gåsedun
Fyldvægt: 500 gram, bæreevne: 12
Type: lun helårsdyne
Vår: 100% bomuldsbatist 70/70 – special soft finish!
Pris: 1600
https://www.kobdyner.dk/shop/satin-moskusdynen-ringsted-4299p.html
Europæiske moskusdun/ småfjer, bæreevne 11
100% bomuldssatin betræk 80/80 – ekstra soft finish
Lun helårsdyne: 625 gram
Pris: 1300
http://www.home-tex.dk/shop/gaasedundyne-vinterdyne-1902p.html
Størrelse: 140×200 cm
Fyld: Hvide sibiriske gåsedun
Fyldvægt: 800g
Type: Vinterdyne
Bolster: 100% Batist vår -Eksklusivt dejlig blødt vår
Konstruktion: kassettedyne guld satin kant
Bæreevne: Over 12
Pris: 1600
Har du evt andre/bedre forslag?
Mvh Malene
Hej Malene
Jeg vil meget gerne hjælpe dig med at vælge den rigtige dyne, så du kan sove godt og ikke mindst varmt her i de kolde måneder.
Som udgangspunkt er gåsedun bedre end moskusdun, så længe bæreevnen på gåsedun er højere end på moskusdun. Altså er en gåsedunsdyne med bæreevne 10 ikke bedre end en moskusdunsdyne med bæreevne 11. Bæreevnen fortælle jo noget om kvaliteten på dunene og jo højere bæreevne, jo finere dun. Jo finere dun, jo mere let og luftig er dynen og jo mere luft, jo bedre isolerer den, samtidig med at kroppen kan ånde. Alt dette med bæreevne handler i høj grad også om, at have tillid til producenten af dynen. Derudover vil jeg personligt altid vælge europæiske dun fremfor de sibiriske dun.
Jeg vil derfor helt klart anbefale en af de to første dyner fra Ringsted Dun, da de er kendt for deres høje kvalitet samt omtanke for dyrevelfærd. Derudover tror jeg også at en Gåsedunsdyne med en fyldvægt på 800 gram bliver alt for varm, at sove med – også selv om du siger du er lidt kuldskær. En fyldvægt på 500 gram i en gåsedunsdyne er helt almindeligt i en lun helårsdyne og netop pga. den højere bæreevne vil du opleve, at den isolerer rigtig godt. Du får uanset hvilken af de to dyner, du vælger en rigtig god dyne, der holder i mange år. Personligt ville jeg vælge gåsedunsdynen og den du har fundet, er tilmed til en rigtig god pris 🙂
Rigtig god fornøjelse med din nye dyne.
Mvh Jette
Hej Torben!
Godt råd udbedes!
Jeg vil gerne købe en ny dyne som gave til min mand, men iflg hans egne udtalelser vil han have ‘…. en af de dér go’e, gamle. tunge dyner, som man havde på landet, hvor vi voksede op i gamle dage’.
Jeg (der sover med en silkedyne og er MEGET tilfreds med det) har forgæves forsøgt at fortælle ham, at netop IKKE er vægten det kommer an på, men bæreevnen.
Kan man få en ‘tung’ dyne, med god bæreevne?
Mvh Anna
Hej Anna
Man kan ikke få en “tung” gammeldags dyne med en høj bæreevne. Jo højere bæreevne, jo finere er dunene i dynen og jo lettere og luftigere er dynen. Det er netop luften i dynen, der gør at den isolerer rigtig godt samtidig med at kroppen også kan komme af med varmen. Du vil godt kunne finde dyner med fyld af andedun, der er de dun, man primært brugte førhen, men finder du en med høj bæreevne, bør du være på vagt. Nogle af de udenlandske producenter angiver en højere bæreevne, end dunene i dynen har. Så sørg først og fremmest for at købe en dansk produceret dyne.
Det vil muligvis kræve lidt tilvænning, at sove med en lettere dyne, men det har intet med varmen under dynen at gøre. Tvært imod regulerer kropsvarmen sig meget bedre under en dyne med høj bæreevne. Kig eventuelt på nogle af de gode tilbud på dyner, de har her http://www.soveland.dk/dyner
mvh Jette
Hej Torben
Jeg er i tvivl om, hvilken dyne passer mig bedst; Ringsted Dun Svinedrengen eller Pige med svovlstikker. Begge nok i lun udgave, da jeg ikke er specielt forfrossen, eller det modsatte.
Er de lige varme, lige gode, eller hvad er din vurdering?
Dbh Line
Hej Line
Det er 2 rigtig gode dyner, du har kig på og uanset hvilken af dem, du vælger er jeg sikker på, at du kommer til at sove rigtig godt. Det er fornuftigt, at du er endt med at skulle vælge mellem 2 dansk producerede dyner. Der er lidt forskel på de 2 dyner, så jeg vil lige forklare hvilke samt henvise til et godt sted at købe dem.
Svinedrengen – lun/helårsdyne er en dyne med 650 gram fine nye moskusdun. Dynen er syet i kassetter 5×7 med en udvendig boks-kant. Dynen har et rigtig fint betræk i 100% bomuldssatin, hvilket er noget af det bedste betræk, du kan få. Moskusdun har altid en bæreevne på 11. Dynen fåes til en rigtig god pris her: http://www.soveland.dk
Den lille pige med svovlstikkerne – lun/helårsdyne er en dyne med 600 gram af de fineste gåsedun. Dynen er ligeledes syet i kassetter 5×7 og har udvendig boks-kant. Også denne dyne har det fine bomuldssatinbetræk. Dynens fine gåsedun har en bæreevne på 12 og fåes til en god pris her: http://www.soveland.dk
Så forskellen på de 2 dyner er dunene, den ene er med Moskusdun, den anden med Gåsedun – og hvad er så bedst. I dette tilfælde er der ingen tvivl om, at gåsedunsdynen er den bedste, da den har den højeste bæreevne, men det er også den dyreste af de to dyner.
Dynerne er nogenlunde lige varme, men jo højere bæreevne jo finere dun, hvilket giver et lettere og luftigere dyne. Det er luften i dynen, der isolerer samtidig med at den også gør, at kroppen kan komme af med varmen. Men det er fyldvægten, der primært afgør hvor varm dynen er – og her er der ikke den store forskel.
God fornøjelse med din nye dyne.
Mvh Jette
hej Torben,
Efter min ca. 3 år gamle og overbetalte mouskusdyne fra Schwartz er nu utæt og for kold, har jeg besluttet mig til at købe en god varm dyne (ca.2000kr) fra en af dig anbefalede producenter. Derfor dette spørgsmål: kan det betale sig at vente til juleudsalg? Plejer Ringsteds top dyner at komme på udsalg?
Tak for dine kyndige råd
Mvh Lelit
Hej Lelit
Jeg ved at priserne på dyner fra Ringsted Dun, som helt klart er den producent jeg vil anbefale, ikke svinger meget hen over året. Men jeg ved også, at mange butikker og webshops laver lidt skarpere priser til udsalg og måske justerer priserne lidt ned. Det er jo alt efter behov, om du kan vente så længe for at spare lidt – afhængig af hvor kold og utæt din dyne er. Det er trods alt mange timer, man bruger under dynen. Black Friday, som i år falder den 25/11, er også blevet en dag, hvor man kan spare mange penge. Jeg vil anbefale dig at kigge nærmere på Tekstilladen.dk, som har nogle rigtig gode priser på dyner fra Ringsted Dun.
Mvh Jette
Hej Torben.
Jeg er noget i vildrede om hvilken af disse tre dyner jeg skal vælge ift. forskel i bæreevne ift. betrækkvalitet. Håber meget du har tid og lyst til at hjælpe med et råd.
Mvh Elisabeth
Gåsedun, bæreevne 12, Vår: 100% bomuldsbatist 70/70 – special soft finish.
https://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-4312p.html
Moskusdun, bæreevne 11, 100% bomuldssatin betræk 80/80, super soft finish
https://www.tekstilladen.dk/shop/satin-moskusdynen-ringsted-4308p.html
Gåsedun, bæreevne over 12, satinvår
Hej Elisabeth
Jeg vil meget gerne hjælpe dig med at vælge en rigtig god dyne, som du kan nyde de næste mange år. Det er alle 3 nogle rigtig gode dyner, som jeg her alligevel vil differentiere lidt fra hinanden. Den største forskel på dynerne er typen af dun, da 2 af dem er med gåsedun og en med moskusdun. Ingen tvivl om at gåsedun er det bedste valg her, da de har en højere bæreevne på 12, mod 11 ved Moskusdynen. Jeg bliver dog lidt bekymret, når der ved den sidste dyne står bæreevne “over 12” – det er der ikke noget der hedder, enten er den 11, som altid er tilfældet med Moskusdun eller 12, som gælder for Gåsedun. Derudover har den sidste dyne målene 135×200 cm, hvilket ikke passer helt med sengetøj i normal størrelse, som er 140×200 cm – ligesom dynerne fra Ringsted Dun.
Mht. betræk på de valgte dyner er de alle rigtig gode og slidstærke. Bomuldssatin er en finere vævning, men et betræk af bomuldsbatist 70/70 er også et rigtig godt og holdbart betræk.
Så det du betaler mere for ved de to dyreste dyner er gåsedunene, som er dyrere, men også finere. Jeg er ikke i tvivl om, at den første dyne https://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-4312p.html er den bedste og også til en rigtig god pris.
God fornøjelse med din nye dyne.
Mvh Jette
Hej Jette,
Tak for dit svar, jeg kan sagtens vente 🙂
mvh Lelit
Hej,
Jeg står overfor valg mellem 3 dyner til vinterhalvåret og har efter bl.a. at have læst denne tråd kommet frem til, at det skal være gåsedun fra Ringsted Dun. Men hvilken vil du vælge, hvis den primære grund er at man skulle holde varmen over vinteren, men ventilere så meget som muligt, hvis man har det for varmt om natten efter en travl dag.
1) Snedronningen – bæreevne 13
2) Den lille pige med svovlstikkerne – bæreevne 12
3) Fyrtøjet – bæreevne 12
PS: Fyrtøjet ser billig ud i forhold til høj bæreevne og samtidig kun 550 g fyld. Så jeg kan ikke se grunden til at betale mere for mulighed 1 eller 2.
Mvh Casper
Hej Casper, tak for din henvendelse
Det er alle 3 nogle rigtig gode dyner, der via deres høje bæreevne både holder dig varm om natten, men også sørger for at kroppen kan ånde i løbet af natten. Der er dog ingen tvivl om at Snedronningen er den bedste af de 3 nævnte dyner. Gåsedunene i den er en helt speciel sortering, således at kun de fineste dun med en bæreevne 13 er brugt i denne dyne. Derudover har den også et speciel fint betræk i Egyptisk finbatistbomuld.
Snedronningen kan f.eks. købes her http://www.soveland.dk/snedronningen
Mvh. Jette
Hej Torben
Vi er kommet i et stort dilemma, vores datter på knap 3 år vågner baddet i sved hver eneste aften og vi er kommet frem til at det er hendes dyne der simpelthen er for varm eller ventilerer for lidt og efter at have tjekket mærkaten er jeg næsten ikke i tvivl mere.
Jysk junior dyne
Bæreevne 7 – Fyld vægt 500gr – 75% andefjer
Nu har jeg ledt og ledt og er i vildrede for kan læse at man til en lille varm pige som vores faktisk anbefaler silkefyld.
Vi havde sat os for at finde en med bæreevne 11 eller 12, 90% ande dun og fyld på omkring 200gr men hvad synes du vi skal gøre ? Vi vil jo helst gerne at hun snart kan få en ordenlig søvn igen, hun sover næsten helt uden tøj og sveder under den nuværende dyne og der er små 20 grader på hendes værelse… Skulle jo mene at når det er vinter skulle de små helst kunne sove i noget nattøj for ikke at blive kold omkring hals og skuldre men det kan slet ikke lade sig gøre med denne dyne.
Håber du kan vejlede os til det rette køb.
Hej Camilla, tak for din henvendelse.
Ja, det lyder også som en meget varm og tung dyne hun sover i. Jeg vil helt klart anbefale en dyne med en højere bæreevne og dermed også bedre mulighed for at kroppen kan komme af med varmen i løbet af natten.
Ringsted Dun laver en Juniordyne med Moskusdun, bæreevne 11 og en vægt på 300 gram. http://www.tekstilladen.dk/KiddyRoyal
De laver også en sommerdyne med Andedun, bæreevne 10 og en vægt på 100 gram. http://www.tekstilladen.dk/kiddyjuniordyne
Mvh Jette
Hej Torben
Det er en fantastisk ‘brevkasse’ du har herinde – tak for det!!!
Jeg overvejer at forkæle mig selv med en ny dyne og har kig på de her:
https://www.tekstilladen.dk/shop/outlet-dobbeltdyne-helaars-2100p.html
eller den her:
https://www.tekstilladen.dk/shop/satin-moskusdynen-ringsted-4310p.html
eller denne:
https://www.tekstilladen.dk/shop/moskusdunsdyne-ringsted-1828p.html
Jeg har meget svært ved at se forskellen mellem de to nederste – udover betræk, en lille vægtsforskel, og garantien.
Tak for din tid.
Mvh Mia
Hej Mia, tak for de rosende ord,
Det er dejligt at vide, at man kan hjælpe. Det er 3 dejlige dyner, du har kig på. Jeg vil helt klart anbefale én af de to nederste dobbeltdyner. Du får her et meget bedre betræk, hvilket faktisk har en del at sige for en dyne. Forskellen på de to nederste dyner er, som du selv nævner, betrækket og så fyldvægten. Forskellen på fyldvægten er dog her så lille, at det ingen betydning har. Betrækket med bomuldssatin er et bedre og finere betræk end bomuldsbatist, men begge betræk er bløde, smidige og slidstærke.
God fornøjelse med dynekøbet.
Mvh Jette
Hej Torben,
Hvad tænker du om mærket Flora Danica og deres kvalitet?
Tænker på denne:
http://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-240g-fd-tusindfryd-sval-135×200
Bærevne 11 og satin.
Jeg har det meget varmt og sover i et lidt varm rum, så vil gerne have en meget kold dyne, men stadig fornemmelsen af en rigtig dyne.
Har tidligere sovet med moskus bærevne 12 sommerdyne og smider den tit af, da den er for varm.
Vil en gåseduns dyne med bæreevne 13 være bedre, eller vil den virke mere varm?
Har kigget på snedronningen sval. Men det er en helt anden pris (hvilket kan være okay).
Er 183 og har sovet med 200cm, uden at havde tænk over at den skulle være forkort, men kan læse at det skulle passe bedre med en 220cm?
Mvh Lars
Hej Lars, tak for din henvendelse.
Jeg undrer mig meget over, at de skriver 100% moskusdun, for det laves der ikke dyner med. Moskusdyner har altid en blanding af 90% Moskusdun og 10% småfjer/dun. Derudover er jeg heller ikke tilhænger af, at de kun laver dynerne 135 cm brede, når nu alt standard sengetøj er 140 bred. Men det er vel også en måde at spare penge på.
Mht. dynestørrelsen, ja så bør du købe en dyne med ekstra længde, så du ikke oplever at fødderne stikker ud. Der er en mærkbar forskel på dyner med Moskusdun og Gåsedun. Gåsedun har en højere bæreevne på normal 12, men for Snedronningens vedkommende på 13. En højere bæreevne betyder finere dun af en højere kvalitet, det betyder også at de isolerer bedre, men også at kroppen nemmere kan komme af med eventuel overskydende varme. Derfor oplever man også, at fyldvægten i Gåsedunsdyner ofte er mindre end i Moskusdyner.
Du vil ved Snedronningen få en helt anden dyneoplevelse end ved f.eks. den Flora Danica, som du henviser til. Under alle omstændigheder vil jeg anbefale dig, at købe en dyne, hvor du kan stole på de oplysninger, der gives om dynen, mht. fyld og bæreevne og hvor man ikke vælger, at kunne sælge dynen lidt billigere fordi man har “skåret” 5 cm fra i bredden. Det ved jeg, at du kan med dyner fra Ringsted Dun.
Mvh. Jette
Hej Torben
Mange tak for svar, jeg kigger videre efter snedronningen. Mvh Lars
hej,
Hmm.. Quilts Gulddyne findes flere steder med europeiske gåsedun eller syberiske, kunne der være en forskel? Hvilken af dem skal jeg vælge? Du fraråder jo syberiske dun.
Læste på nettet at hvide syberiske gåsedun findes ikke, det er grå, samtidig leverandøren indrømmede at hans dun er købt flere forskellige steder, dvs. specielt varm hvid syberisk gåsedun er en tom påstand.Hvem kontrollerer dette? Hvem bestemer bæreevnen (i udlandet en ukendt måleenhed)?
mvh.
lelit
Hej Lelit, tak for din henvendelse.
Der er desværre ingen, der kontrollerer disse fakta i Danmark. Ringsted Dun er de eneste i Danmark, der har eget laboratorie til måling af bæreevnen. De foretager løbende målinger af alle deres leverancer af dun. Så ligesom med mange andre produkter, skal man passe på, at man ikke bliver mere vildledt end vejledt ved køb. Min anbefaling er altid at købe dansk producerede dun produkter fra Ringsted Dun, så du er sikker på, at varefakta stemmer overens med virkeligheden og at der også er taget hensyn til dyrevelfærd samt arbejdsmiljø.
Mvh. Jette
Jubileums gulddyne fra Quilts havde kun 2 års garanti ifl. sælgeren i Illums Bolighus, som krafigt anbefalede Svinedregnen sammen med matchende pude 🙂 også fra RD, købte så begge.
Fryser ikke mere om natten og nakken har det bedre.Uden tvivl godt køb.
Hvem underviser dynesælgerne i salgsteknikker; de kan mange interessante røverhistorier 🙂
Glemte at takke for vejledningen 🙂
Har i dag en vinterdyne 715g gås bæreevne o12 – super kvalitet og dejlig let. Den er dog for varm. Har også en sommerdyne der er for kold om vinteren. Har dog brug for en knap så varm vinterdyne/helårsdyne. Har kig på en moskusdyne (Ringsted) på 450g men med bæreevne o11. Lyder det til at være et klogt valg…? Eller skal jeg søge bæreevne >12?
Hej Ivar, tak for din henvendelse.
En gåsedunsdyne, bæreevne 12 på 715 gram hører ind under kategorien Varm helårsdyne, som egner sig bedst til folk, der er kuldskære eller fryser meget om natten. Den dyne du har kig på lyder som en sval helårsdyne, da den har en fyldvægt på 450 gram. Der findes jo også lune helårsdyner, som med Moskusdun har en fyldvægt på omkring 600 gram. Det er dog svært umiddelbart at sammenligne fyldvægten mellem gåsedun med en bæreevne på 12 og Moskusdun med en bæreevne på 11. Fyldvægten i en gåsedunsdyne vil altid være mindre i forhold til Moskusdun indenfor samme varmekategori, da disse isolerer bedre. En lun helårsdyne har omkring 500 gram gåsedun eller 600 gram Moskusdun. Så alt afhængig af hvor varmt du har det om natten skal du vælge en sval eller lun helårsdyne.
Om du skal vælge en dyne med bæreevne 12 fremfor bæreevne 11 afhænger jo også af, hvor meget man vil ofre på en ny dyne. Men ingen tvivl om, at du får en bedre dyne, hvis du vælger gåsedun. Jo højere bæreevne, jo bedre kvalitet dun, jo bedre isoleringsevne pga. mere luft imellem dunene og jo nemmere kan kroppen også komme af med overskydende varme.
Her finder du en rigtig lækker lun helårsdyne med 500g Gåsedun http://www.soveland/fyrtøjet
Her et link til en sval helårsdyne med 450g Moskusdun http://www.soveland/svinedrengen
Mvh Jette
Hej Torben
Super lækkert forum! Har fået så meget nyttig viden til valg af dyne. Men jeg står nu i den situation at jeg overvejer at købe en Silkedyne eller en normal dundyne som helst skal være en gåsedunsdyne eller moskusdyne.
Har følgende i tankerne: https://www.tekstilladen.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-4311p.html
Og silkedynen: https://www.silkeland.dk/silkedyner/silkedyne-med-silkevar.html
Jeg er en studerende så pengepungen rækker ikke meget længere end de 2000 kr. Mit spørgsmål er så om silkedynen er “overpriced” altså at man faktisk kan få en bedre dundyne til den pris?
Mvh Gustav
Og på forhånd mange tak for hjælpen
Hej Gustav, tak for de rosende ord.
Jeg ved ikke man kan sige at Silkedyner er “overpriced”, da det jo ligesom dundyner er et naturprodukt og derfor langt det behageligste at sove med. Silkedyner har nogenlunde samme gode egenskaber som dundyner i forhold til at komme af med overskydende varme om natten. Jeg vil dog personligt altid selv vælge en dundyne, da Silkedyner efter min mening er for svære at vedligeholde. De kan ikke vaskes på samme måde som dundyner, men skal blot luftes. Jeg vil helt klart anbefale dig, at købe den gåsedunsdyne, du har kig på hos http://www.tekstilladen.dk/gaasedunsdyne da jeg mener du her får en bedre dyne i flere år end tilfældet er med silkedynen.
Held og lykke med dynekøbet.
Hej,
Jeg har fået to dyner og pudder fra Quilts of Denmark. Allergivenlig luksusdyne med 90% hvide gåsedun/10% gåsefjer, i alt 750 g. Bolster i 100% bomuldscambric, som er så tætvævet, at støvmider ikke kan trænge igennem.
Jeg har nu brugt mine dyner i nogle få uger og har ligget meget med dem, men passer meget på dem og er meget forsigtige med dem. De begynder nu af drysse og det kommer igennem sengetøjet og ud i hele soveværelset, som ligger støv over det hele hele tiden, hvilket er super irretende og upraktisk + dårligt, når den er “allergivenlig” og jeg er allergisk.
Hvad er dit råd, hvis jeg skal have en anden?
Og er det bare mig, der er sart? Kan det ikke undgås, at en dyne drysser, når det er med dun?
Jeg synes bare, det er utrolig med, når man køber en kvalitetsdyne.
Håber du kan hjælpe 🙂
Hej Louise, Tak for din henvendelse.
Dyner med fyld af fine dun kan godt smide lidt dun i de første par dage, men det skal bestemt ikke fortsætte sådan. Det kunne tyde på, at dynerne har en form for produktionsfejl. Du bør straks henvende dig til forhandleren eller direkte til Quilts of Denmark, så du kan lave en reklamation.
Hvis du er ude efter en ny dyne, så har jeg rigtig gode erfaringer med dyner fra Ringsted Dun – du kan se deres udvalg af dyner hos webshoppen Soveland.dk/Ringsted Dun Her finder du et stort udvalg til meget konkurrencedygtige priser.
Håber på en god løsning for dig.
Mvh Jette
Hej, Torben.
Jeg har en fin svensk gåsedunsdyne fra Engmo Dun. Det var deres vinterdyne. Prisen var overkommelig, da jeg købte den for ca. 20 år siden. I dag koster den over 6.000,00 svenske kroner.
Dynen er nu begyndt at “lække” dun. Jeg går ud fra, at der er et hul et sted.
Er der et sted, hvor kan kan få repareret en dyne – evt. få fyldt efter? Der er ikke tale om, at dynen skal helt fyldes om.
Venlig hilsen
Hej Edith.
Jeg vil foreslå, at du henvender dig til Ringsted Dun på 76 84 03 00. Men efter 20 års brug er betrækket nok ved at være slidt, så du risikerer måske yderligere huller fremover. Du skal derfor nøje overveje om det kan betale sig, at få dynen repareret.
Håber det lykkedes.
Hej Torben.
Efter at have kigget på en masse dyner, er jeg efterhånden meget i tvivl om hvad jeg skal vælge og håber derfor at du kan hjælpe.
Jeg og min kæreste har længe overvejet:
Den er nedsat fra 4.400 til 1.600 kr, men er lidt skeptisk over om prisen ikke er fusket.
Men den har en bæreevne på over 11, alle tre certificeringer samt er den mest solgte. Vil du anbefale den eller en anden til den prisklasse?
Hej Mathias, tak for din henvendelse.
Personligt vil jeg ikke hænge mig i før-priser eller vejl. priser, men kigge på produktet i forhold til prisen her og nu. Jeg er dog med det samme skeptisk, når der står 100% moskusdun, da moskusdunsdyner altid er 90% moskusdun og 10% småfjer. Disse dyner har en bæreevne på 11 og ikke “Over 11”, som der står ved den dyne, du har kig på. Der står heller ikke noget om hvilken vævning, der er tale om ud over, at det er bomuldscambric (hvilket fåes i flere grader). Jeg vil meget hellere anbefale dig en dyne, fra en forhandler og en leverandør, som du kan have fuld tillid til.
Du kan til samme pris få en dyne fra Ringsted Dun med garanti for god kvalitet. Se f.eks. deres jubilæumsdyne http://www.soveland.dk/jubilæumsdyne
God fornøjelse med dynekøbet.
Mvh. Jette
Hejsa
Jeg står og skal til og vælge ny dyne. Er en mega frossenpind, fryser nemt da jeg har en kropstemperatur som generelt er lavere end andre mennesker. Jeg kan godt lide at putte med min dyne, og har den helt oppe ved hovedet og krammer den når jeg sover. Var i Jysk og fik anbefalet at købe to dyner, en til vinter og en til sommer, de anbefalede moskus dyne, da jeg godt kan lide at den er lidt fluffy.
Vil høre hvad du vil anbefale til en som tit sover med både nattøj, sweater og uldstrømper om vinteren, om sommeren kun nattøj, og stikker benene ud og krammer dynen med dem.
Er ret sikker på at min nuværende dyne ikke passer til mig, er faktisk en vinter og en sommersyne syet sammen deraf nok det meget tøj, er det nødvendigt med to dyner eller, er det bare spørgsmålet om at købe den rigtige. 😊
Mvh Pia
Hej Pia, jeg er helt enige med JYSK, du skal have en dyne til vinterhalvåret og en anden dyne midt på sommeren.
Jeg vil anbefale denne moskusdunsdyne til om vinteren, den har ekstra meget fyld, er box syet, har et fint bomuldssatin betræk, 10 års garanti og vigtigst af alt, så der den Dansk produceret hos Ringsted Dun, som ved hvordan man laver rigtig gode dyner.
https://www.soveland.dk/shop/dyner-svinedrengen-840g-1718p.html
Den eneste dyne som er bedre en denne er gåsedunsdynen “Lille Pige med Svovlstikkerne, Varm”… er ikke varmere, bare lidt finere dun (Bæreevne 12).
Jeg vil også anbefale at du køber en sommerdyne eller en sval, helårsdyne til om sommeren, men det vigtigste må være vinterdynen i første omgang.
Mvh Torben
Mange tusind tak for svaret. Så ved jeg hvad jeg skal gå efter. Hvis du hat et link til en sommerdyne må du gerne smide det ind. Jeg må få købt Svinedrengen inden så længe. 😊😊😊.
Mvh Pia
Hej Pia, her har du 2 links.
Da du er meget kuldskær, er det ikke sikkert at sommerdynen er varm nok om sommeren, men den vurdering vil jeg lade være op til dig 🙂
Luksus Sommerdyne https://www.soveland.dk/shop/sommerdyne-lux-240g-1893p.html
Sval helårsdyne https://www.soveland.dk/shop/dyner-klodshans-450g-1671p.html
Mvh Torben
Igen mange tak. Tænker jeg skal have den svale helårsdyne til sommeren. Tak for super vejledning så er jeg klar til at købe dyner. 😃😃
Mvh Pia
Hej igen
Skal lige høre hvad forskellen er på Klodshans Sval og Svinedrengen sval. Så vidt jeg kan se er fyldet det samme, er det så
Stoffet den er syet i eller?
Mvh Pia Knudsen
Hej Pia,
Ja, det er dynens betræk/vår der er forskel på. Klodshans har et bomuldscambric betræk, mens Svinedrengen har et rigtig fint betræk i bomuldssatin. En finere betræk giver en mere blød og smidig dyne.
Mvh. Jette
Tusind mange tak for svaret. Et sidste spørgsmål. Al min snak om nye dyner har gjort at min kæreste også gerne vil have en ny. Modsat mig har han det varmt om natten, men han kan omvendt også godt lide en dyne med en vis tyngde, dvs den må ikke være for let. Hvad vil I anbefale til ham. Han er også høj så tænker vi skal op i en 2,20 dyne.
Mvh Pia 😃
Hej Pia,
Hvilken dyne sover han med i dag? Fiberdyne eller dundyne og hvilken bæreevne og fyldvægt?
Hvis han i dag sover med en lun helårsdyne med dun, bæreevne 11, vil jeg anbefale samme dyne, som du vil bruge om sommeren. En sval helårsdyne som Klodshans/sval eller Svinedrengen/sval.
Sover han derimod med en fiberdyne eller en dyne med lavere bæreevne end 11 og en fyldvægt på mere end 600 gram, så vil jeg anbefale ham, at vælge en lun helårsdyne med moskusdun eller gåsedun. f.eks Svinedrengen/lun eller gåsedunsdyne/lun. Alle i ekstra længde 140×220 cm.
En mulighed er at lade ham prøve din svale helårsdyne og så vurdere om den er fyldig nok.
Mvh. Jette
Hejsa. Han har ikke en fiberdyne men en andeduns dyne med 850 gram fyldvægt. Har sagt han ikke skal have andedun. Tror det er en bæreevne 10. Han synes at min Svindedrengen Sval fylder for lidt, altså er for let. Igen tusind tak for svar og vejledning. Kh Pia
Hej Torben,
Jeg har kigget på de disse to gåsedunsdyner og kan ikke komme til konklusion hvilken en af dem der er bedst taget prisen i betragtning og om det ekstra er værd at give for dyre af dem.
Jeg kan umiddelbart finde forskellen i vægten af dunene samt i deres vår.
Hvad er ydermere forskellen mellem bomuldsbatist og bomuldssatin?
https://www.tekstilladen.dk/shop/dyner-fyrtoejet-lun-3489p.html
https://www.tekstilladen.dk/shop/dyner-helaars-lun-1547p.html
Hvilken vil du anbefale at vælge af de to?
vh
oscar
Hej Oscar, tak for din henvendelse.
Det er 2 rigtig gode dyner begge to. Det du betaler ekstra for ved “Den lille pige med svovlstikkerne” er primært de ekstra 110 gram gåsedun, samt det lidt finere betræk i bomuldssatin. Derudover har dynen også en udvendig bokskant, der gør at dunene lægger helt ud til kanten af dynen. Forskellen på bomuldsbatist og bomuldssatin er selve vævningen af de fine bomuldstråde. Begge typer er rigtig fine og giver et blødt og smidigt betræk.
Det jeg synes, der her er afgørende for valg af dyne er de ekstra gram dun. Ønsker du en fyldig dyne med lidt ekstra gåsedun og dermed også en lidt mere isolerende dyne eller ønsker du en lun dyne, der er knap så fyldig.
Mvh. Jette
Hej, jeg er på udkig efter en ny dyne til mig selv. Jeg har det nogle gange ret varmt om natten, og er derfor på udkig efter en kølig dyne, men jeg har hørt nogen snakke om vinterdyner og sommerdyner. Er det en god ide at gøre for mig, når jeg nogle gange har det varmt om natten?
Jeg har kigget lidt her https://testmagasinet.dk/bolig/dyne-test.html men der er kun 1 sommerdyne og 1 vinterdyne. Er det nogen der kan anbefales at købe, eller burde jeg finde nogle flere at vælge imellem?
Tak for hjælpen
Hej Gitte, tak for dit spørgsmål.
Jeg vil her prøve at guide dig gennem de forskellige typer af dyner og dun, der findes.
Sommerdyne: En let dyne med en lav fyldvægt (200-250 gram), der giver fornemmelsen af at have en dyne over sig uden at den varmer alt for meget. Jeg vil altid anbefale, at man sover med en sommerdyne i de 3-4 varmeste måneder om sommeren.
Sval helårsdyne: En dyne til dem, der generelt har det varmt om natten – hvor denne dyne bruges som vinterdyne. Eller hvis man fryser og synes en sommerdyne er for kold om sommeren og i stedet bruger denne dyne. Nogle bruger også den svale helårsdyne som en overgangsdyne mellem sommer og vinterdynen. Har en fyldvægt omkring 400-500 gram.
Lun helårsdyne: den mest brugte og almindelige vinterdyne – nogle sover også med denne hele året. Har en fyldvægt på 500-600 gram.
Varm helårsdyne: Til dem, der altid fryser om natten. En varm dyne med en fyldvægt omkring 700-850 gram.
Når du kigger på dundyner, er det vigtigt at kigge på bæreevnen, der fortæller noget om hvor fine dunene er og dermed også hvor godt de isolerer. Jo finere dun, jo højere bæreevne, jo bedre isolerer den og jo lavere vil fyldvægten også være. Dvs. at en dyne med moskusdun, bæreevne 11 med en fyldvægt på 600 gram har samme varmegrad som en dyne med gåsedun, bæreevne 12 og en fyldvægt på 500 gram.
Nu ved jeg ikke hvilken dyne, du sover med nu – så det er svært at sige om det er dynen, der gør at du har det varmt eller om du blot er varm om natten. Hvis du har det varm om natten vil jeg anbefale en sval helårsdyne som en af disse 2:
http://www.tekstilladen.dk/sval heårsdyne
http://www.tekstilladen.dk/sval klodshans
Kig eventuelt på hele udvalget af dyner hos http://www.tekstilladen.dk/dyner. De har et rigtig stort udvalg til rigtig gode priser og ikke mindst så er deres dundyner fra Danske producenter – så er du sikker på, at det du køber er i orden.
God dynejagt!
Mvh. Jette
Hej Torben 🙂
Jeg skal købe ny dyne til min søn på 9 år, da han sveder voldsomt om natten…hvilken en af disse to ville du vælge?, og kan du evt foreslå et bedre alternativ hvis du ikke mener de er gode nok nogen af dem?
Sommerdyne – Quilts of Denmark Pure
https://shopping.coop.dk/vare/sommerdyne-quilts-of-denmark-pure-gaasedun-135-x-200-cm/5768891102313
Sommerdyne – Feng Shui Summer Flirt
https://shopping.coop.dk/vare/sommerdyne-feng-shui-summer-flirt-moskusdun-135-x-200-cm-allergivenlig/9003396072171
Jeg tænker selv at det nok er den første der er den bedste, efter jeg har læst her, men ville lige forhøre mig, for en sikkerheds-skyld, da det ser ud til at du er en haj inden for det med dyner.
På forhånd tusind tak for hjælpen 🙂
Venlig hilsen
Elisabeth
Hej Elisabeth,
Tak for dine spørgsmål. Det er umiddelbart lidt svært at vejlede omkring de 2 valgte dyner, da jeg ikke kan se fyldvægten samt sammensætningen af dun/fjer. Den sidste dyne, der betegnes som en moskusdyne med bæreevne 12 undrer mig også noget, da mosksudun højest kan have bæreevne 11. Ligeledes står der ikke bæreevne på gåsedunsdynen, så hvis den f.eks. kun har en bæreevne på 10, vil en dyne med moskusdun være at foretrække. Jeg vil gerne anbefale et par andre dyner, der også har standard målene 140×200 cm.
http://www.tekstilladen.dk/moskussommerdyne En rigtig lækker dyne fra Ringsted Dun, med 240 gram Moskusdun, bæreevne 11.
http://www.tekstilladen.dk/gåsedunssomerdyne En sommerdyne fra Ringsted Dun med fyld af 240 gram fine gåsedun, bæreevne 12.
Mvh. Jette
Hej Torben
Jeg står for at skal købe ny(e) dyne(r) men er helt i vildrede!
Jeg sover lige nu, hele året rundt, i en termodyne. Jeg vil ikke sige jeg er kuldskær, men mærker tydeligt at jeg falder i temperatur i løbet af natten.
Hvad jeg kan læse på dynen, så er der 1200g polyesterhulfibre i og den er beregnet til 11-20 grader rumtep.
Hvad bør jeg gå efter, hvis jeg vil have noget til at erstatte den? Termodyne igen, en dun-dyne eller noget tredje?
Mvh. Patrick
Hej Patrick
Tak for din henvendelse. Jeg vil helt klart anbefale dig at købe en dundyne, med mindre der er en årsag til, at du indtil nu har sovet med fiberdyne. En dundyne giver for langt de fleste en bedre og mere rolig nattesøvn, da dunene er med til, at kroppen nemmere kan regulere varmen i løbet af natten. En moskudyne i en lun eller varm udgave er et rigtig godt bud på en rigtig god dyne til en rimelig pris. Normalt vil jeg anbefale en lun muskusdyne, men når du nævner at du blivere koldere i løbet af natten kan det være du skal overveje en varm moskusdyne. Tag evt. et kig på udvalget af moskusdyner her hos http://www.tekstilladen.dk/moskusdyner
Mvh. Jette
Hej.
Hold da fast. Når først man går igang med at prøve og forstå sig på en ny dyne, ja så bliver det lige pludseligt en meget stor mundfuld.
Der er ingen tvivl om, at når vi skal ud og købe en ny dyne, så vil vi naturligvis have det bedste til prisen. Og det skal også være naturfyld har vi fundet ud af.
Vi har fundet ud af at vi gerne vil prøve en king size dyne, som skal være lun. Vi vil nemlig gerne prøve at sove med åbent vindue. Men tænker at en varm dyne bliver for meget, når vi nu er minimum 2 under samme dyne. Og ingen af os er kuldeskære.
Vi har efter ekstremt meget søgen, fundet frem til de sidste 4 dyner der ser interessante ud for os, men nu er vi simpelthen groet fast og kan ikke længere finde ud af hvor vi skal ende prøve. Måske i har et forslag til hvilken af disse der er den rigtige til prisen?
Det drejer sig om disse her ->
https://www.soveland.dk/shop/moskusdunsdyne-prosleep-2127p.html
https://www.soveland.dk/shop/jubilaeumsdyne-ringsted-4696p.html
https://www.soveland.dk/shop/dobbeltdyne-klodshans-3783p.html
Hvad skal vi se på når vi skal vælge en af de 4 forskellige dyner? -Er der en der bare er markant bedre end de andre, eller er de næsten ens?
På forhånd tak for hjælpen 🙂
MVH
Michael & Jeanet
Hej Michael & Jeanet
Tak for Jeres spørgsmål. Jeg vil anbefale Jer, at gå efter en Moskusdyne – som også er det i selv har foreslået – her får i en rigtig god dyne til en fornuftig pris.
Af de foreslåede dyner vil jeg anbefale moskusdynen fra ProSleep https://www.soveland.dk/shop/moskusdunsdyne-prosleep-2127p.html
Her får I en dansk produceret dyne i en rigtig god kvalitet. Dynen har alle de vigtigste certificeringen, NOMITE, Oeko-tex og DownAfresh og er fyldt med fine nye europæiske muskusdun.
Rigtig god fornøjelse med dynekøbet.
Den er nu købt og på vej. Vi glæder os rigtigt meget.
Mange tusind tak for rådet 🙂
MVH
Michael & Jeanet
Hej Torben. Allerførst ros for en rigtig go site med masse info, men har alligevel en par spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med. Jeg skal købe 2 dyner til min datter i gave. Det skal være moskusdyner og har fundet 2 som jeg overvejer.
1: Det skal lige nævnes at hun altid fryser så tænkte på at en varm helårsdyne 135×220 med 880gr burde kunne gøre det?
2: jeg har læst at du skriver at en moskus altid har en bære evne på 11, men denne site skriver at den er over 12? http://casadecor.dk/product/eurodun-fantastisk-moskus-dyne-udsalg-foer-2800-kr-683/
3: så er der den her, http://www.dynehuset.dk/product/pure-sleep-exclusive-varm/
Er lidt i tvivl, da begge er bomuldsbatist og nogenlunde ens, håber du kan råde mig til den bedste.
Mvh
Hej Eric, tak for din henvendelse.
Dyner med Moskusdun har en bæreevne på 11, hvis blandingen er som i de fleste moskusdunsdyner, der indeholder 90% moskusdun og 10% småfjer. Indeholder de mindre moskusdun falder bæreevnen, men den kan aldrig overstige 11. Så den første dyne vil jeg ikke have tiltro til og dermed heller ikke sætte penge i.
Den anden dyne ser fin ud og har også de vigtige certificeringer, men den måler dog kun 135×200 cm, dvs. 5 cm mindre end standardstørrelsen på en normal dyne og dermed også alt sengetøj.
Jeg vil anbefale dig at købe dansk producerede dyner, da du her er sikker på, at indholdet også stemmer overens med dynens specifikationer. Jeg kan f.eks anbefale dig følgende 2 varme dyner med Moskusdun fra danske producenter.
http://www.tekstilladen/Prosleepdyne
http://www.tekstilladen.dk/Klodshans
God dynejagt
Hej Torben
Jeg er på udkig efter en ny vinterdyne. Jeg har det ekstremt varmt om natten, så selv her i vinterhalvåret med nattefrost uden for og ingen varme på i soveværelset, har jeg det så varmt, at jeg ikke kan sove med en sommerdyne med 250 gram fyld. Omvendt er jeg så følsom, at jeg kommer til at fryse hvis jeg stikker armen uden for dynen. 🙂
Om sommeren sover jeg enten med kun selve sengetøjet eller som indtil for et par dage siden med et gammelt vattæppe, der er slidt og hullet og nærmest ingenting vejer.
Jeg har indtil videre kun kunnet finde denne dyne med 150 gram fyld:
https://www.dynefabrikken.dk/shop/dyner/140×200-cm-4/luksus-moskus-sommerdyne-200-ekstra-let-detail
Er den god nok kvalitet? Er prisen ok? Og kan du måske anbefale andre lignende dyner?
På forhånd tak.
Hej Anders,
Tak for dit spørgsmål.Du skriver, at du sover med et vattæppe. Når man sover med et vattæppe eller en fiberdyne er det svært for kroppen at komme af med overskydende varme og man risikerer, at komme til at ligge og koge under dynen. Jeg vil derfor helt klart anbefale dig, at sove med en dundyne med en bæreevne på min. 11. Dvs. en dyne med moskusdun eller gåsedun. Hvis dynen med de 250 gram fyldvægt, du henviser til er en fiberdyne kan den ikke umiddelbart sammenlignes med en dundyne. Men er der tale om en dundyne med en fyldvægt på 250 gram, så er en dyne med 150 gram fyld af moskusdun en god løsning.
Mvh. Jette
Hej Jette
Tusind tak for dit svar.
Dynen med de 250 gram fyld er dun. Så jeg prøver med den på 150 gram dun. 🙂
Mange tak for hjælpen.
God weekend!
Hej Anders
Nu har du jo nok allered investeret i ny dyne, Jeg har først i dag set dit indlæg og nu har du jo nok allerede investeret i ny dyne. Men mit råd skal du alligevel have! Jeg har det som du ekstremt varmt om natten, til trods for kold radiator og åbent vindue. Det, der fungerer bedst for mig, er en ganske tynd silkedyne samt et lagen af 100% hørlærred. Forstået på den måde, at jeg også bruger hør-lagnet som dyne. Når jeg går i seng, tager jeg først lagnet og derpå dynen over mig. Når jeg senere får det for varmt, er det let lige at skubbe dynen til side. Og hvis det skulle blive koldt ud på natten, er der ligeså nemt lige at hive dynen over sig igen. Men husk: Lagnet skal være 100% hør, uden hverken bomuld eller kunststof.
Hi Torben,
I am looking to the double duvet, I looked into what Soveland.dk and Home-tex.dk is offering and saw also an offer from Borg Living: Moskusdun, 100% bomulds cambric, bæreevne over 12. Danish production and good over in price.
Would that be a good choice?
I looked also in Ringsted Dun and ProSleep, they all sound alike.
Thanks,
Monika
Hi Monica, Thanks for your question.
I would recommend you to look at the Duvets with Moskusdun from https://www.soveland.dk/shop/dobbeltdyne-249s1.html
They have very good prices and a good selection of double duvets, produced in Denmark.
Regards Jette
Hej Torben
Jeg Håber du kan hjælpe mig med dynevalg. Vi er ude i en dobbeltdyne 220*240 til fruen og jeg. Jeg har det varmt og der er aldrig varme på i soveværelset så vil tro en sval helsårsdyne er det rette?
Næste spørgsmål er hvilken dyne skal man vælge
Kigger på disse 3 fra tekstilladen.dk alle er bæreevne 11 og sval
Prosleep til 1302kr
Nye hvide Europæiske moskusdun/småfjer
Fyldvægt: 750g
Bolstermateriale: 100% bomuldscambric
Konstruktion: Kassetter 7×6
Ringsted Klodshans til 1899
Nye hvide Europæiske moskusdun/småfjer
Fyldvægt: 850 gram
Konstruktion: kassetter 9×8, med 3 cm væg
Bolster: 100% bomuld, super soft cambric 60/60
Ringsted Svinedrengen til 2849
Nye hvide Europæiske moskusdun / småfjer
Fyldvægt: 850 gram
Vår: 100% bomuldssatin 80/80 – special soft finish!
Konstruktion: Kassetter 9×8
Umiddelbart kan jeg ikke se den store forskel ud over prisen. Svinedrengen er godt nok med Satin vår men også over dobbelt pris af den billigste. Hvor meget skal man ligge i om det er Cambric, Batist eller satin, tænker at det mærker man vel ikke alligevel når der er dynebetræk på?
Hvis du har et helt 4. forslag er det velkommen
Hej Michael, tak for dit spørgsmål.
Jeg er helt enig i din vurdering af dynetype, når du skriver at I bør købe en sval helårsdyne. Det er også korrekt, at forskellen på de 3 dyner er betrækket og her kan man godt mærke forskel, selv med dynebetræk på. Jo finere betræk, jo blødere og mere smidig vil dynen virke og jo bedre falder den også omkring kroppen. Derudover har antallet af kassetter også lidt at sige, i forhold til hvordan dynen falder omkring kroppen. Når det så er sagt, så er det jo fyldet, der er det aller vigtigste og at dynen er dansk produceret – og her er alle 3 dyner jo i top og ens hvad det angår.
Skal jeg anbefale én dyne bliver det Klodshans sval: https://www.tekstilladen.dk/shop/moskusdyne-fra-ringsted-3423p.html
da det er forskel på de 2 cambric betræk, da det ene er 40/40 og det andet 60/60 /antallet af tråde, der er vævet med pr cm2) Derudover er der flere kassetter i Klodshans.
Mvh Jette
Hej Jette,
Jeg står og er i tvivl om disse to dyner:
https://www.bedrenaetter.dk/balance-140×200-varm.html
https://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-500g-anemone-varm-135×200?catalog=PC_COM_DK&article=4025350
Hvad tænker du?
Dbh Signe
Hej Signe, tak for dit spørgsmål.
Er det korrekt, at det er en varm dyne, du er på udkig efter? Den første dyne er en varm helårsdyne, men den anden, der kun har 500 gram fyldvægt og tilmed kun måler 135×200 er ikke en varm dyne.
Jeg vil anbefale dig, at kigge nærmere på denne side, http://www.soveland.dk/dyner hvor de har et stort udvalg af helårsdyner i både lun og varm.
Mvh. Jette
Hej Torben,
Jeg er på udkik efter en varm dyne til min søn:
Hvad vil du anbefale af følgende:
Den lille pige med svovlstikkerne – lun eller
Hyrdinden …varm eller
…en helt tredie?
Det skal være en 140×200
På forhånd tak.
Dbh,
Helle
Hej Helle
Den varmeste dyne er den lille pige med svovlstikkerne i varm udgave. Du finder den bl.a. her:
http://www.soveland.dk/lillepigevarm
Mvh. Jette
Tak for godt site og god tråd med mange nyttige informationer.
Såfremt pris, producent (dansk) og bæreevne (11) er ens på en gåse -og muskusdyne, hvad er så “teknisk” bedst?
Ændre det på dit svar, hvis gåsedynen består af 100% gåsedun mens muskusdynen “kun” består af 90% muskusdun?
Mvh Michael
Hej Michael,
Langt de fleste dyner med Moskusdun består af 90% moskusdun og 10% småfjer, med en bæreevne på 11, men gåsedunsdyner ofte er 100% gåsedun med en bæreevne på 12. Såfremt en gåsedunsdyne kun har bæreevne 11 tyder det på at der også er blandet småfjer i den. 2 dyner med samme bæreevne har “Teknisk set” samme isoleringsevne – her skal du så kigge på fyldvægten, da det så er den der afgør hvor varm dynen er.
Mvh. Jette
Hej Torben,
Jeg er på udkig efter en god ny helårsdyne (på budget).
Jeg har kigget på denne dyne fra Sirius fra Bilka.
Er det ifølge dig “et godt køb”, som de selv reklamere for?
På forhånd tak for hjælpen,
De bedste hilsner, Katja
https://www.bilka.dk/bolig/dyner-og-puder/dyner/alle-dyner/moskusdyner/sirius-moskusdyne/p/100271256?event=32&point=4
Hej Katja, tak for dit spørgsmål.
Jeg kan se, at det er en dansk produceret dyne med de rigtige certificeringer og det er i første omgang det vigtigste. Bæreevne på 11 er også som det skal være, når fyldet er moskusdun. Eneste ting du skal være opmærksom på er, at dynen kun måler 135×200 cm, dvs. at den er 5 cm smallere end standard sengetøj, der måler 140×200 cm.
Jeg viser dig lige et lige så godt tilbud på en dansk produceret Moskusdyne, der måler 140×200 cm. http://www.soveland.dk/ProsleepMoskus
Mvh. Jette
Hej 😊
Min mand og jeg er på udkog efter en varm og tung dyne som ikke falder sammen efter noget tid.
Vi har måtte udskifte vores dyner hver andet år, da de falder sammen og ikke er varme længere, og nu har vi prøvet i forskellige prisklasser, den dyreste kostede 3000,-.
Vi håber at du kan hjælpe os?!
Vh. Heidi
Hej Heidi, tak for din henvendelse.
Dundyner optager jo en del af den væske, som kroppen afgiver i løber af natten. Man vil derfor med tiden opleve at dunene i dynen falder sammen eller klumper sig lidt sammen. Det er derfor vigtigt at tørre dynen helt et par gane om året. Det gøres bedst i en tørretumbler sammen med 3 tennisbolde – ryst gerne dynen undervejs i tørringen. Derudover er det vigtigt dagligt at ryste sin dyne og lige lade den dampe af inden man eventuelt putter sengetæppe over. Dynen skal mindst ligge en time, før der kommer sengetæppe over.
Hvis i ønsker en varm tung dyne er der flere muligheder. Jeg vil anbefale jer at kigge nærmere på de varme dyner hos http://www.soveland.dk/vinterdyner. Her har de et rigtig fint udvalg til gode priser.
Mvh. Jette
Hej.
Jeg trænger gevaldigt til en ny dyne.. er bare lidt i tvivl om hvilken!!
Jeg leder efter en der kan varme mig godt, da jeg er en mega frysepind 😃
Derudover er jeg også i tvivl om det skal være en alm eller en dobbelt dyne..
Hvad skal man holde øje med, med begge??
Altså fyldvægt.
Mvh Dorthe
Hej Dorthe, Tak for dit spørgsmål.
Det vigtigste ved valg af en ny dyne er, at den er dansk produceret. Herved er du sikret, at dynen faktisk også indeholder det, den lover på mærkatet. Har du først fundet en dansk produceret dyne er du allerede godt på vej. Ønsker du en varm dyne skal du kigge på fyldvægten, dog kan du kun sammenligne fyldvægten i dyner, så længde dynerne har samme bæreevne. En Moskusdyne med bæreevne 11, vil typisk for en 140×200 cm dyne have en fyldvægt på omkring 600 gram ved en lun helårsdyne og omkring 800 gram for en varm helårsdyne. Mange nyder at sove med en stor dyne også selv om de kun sover en under den. Her er den mest almindelige størrelse 200×220 cm. Der findes også dobbeltdyner i 200×200 cm, men her finder du ikke et særligt stort udvalg i sengetøj.
Hos http://www.soveland.dk finder du et stort udvalg af varme helårsdyner til gode priser – se her
Mvh. Jette
Mange tak for svar 😃 hvilken fyldvægt skal man gå efter i dobbeltdyne?? Mvh Dorthe
Hej igen Dorthe.
Hvis vi tager udgangspunkt i en dobbeltdyne 200×220 cm. har en lun dyne med Moskusfyld typisk en fyldvægt mellem 900-1.000 gram. En varm moskusdyne 200×220 cm har en fyldvægt mellem 1.200 – 1.300 gram.
Mvh. Jette
Hej, jeg står og er i tvivl om jeg skal vælge en Ringsted Royal dyne eller en flora Danica tusindfryd dyne, begge skal være lun model og i ekstra lang. Prisen på en flora Danica er væsentligt højere end på Ringsted dun. Flora Danica er 100% moskus mod Ringsteds 90% gåsedun og 10% gåsefjer.
Umiddelbart vil jeg tro begge er rigtig gode dyner, men jeg er alligevel i tvivl.
Vh.
Hej Mathias, Tak for din henvendelse.
Det er begge to fine dyner, men dyner med fyld af Gåsedun er dog de bedste. Begge dyner er dansk producerede og det er vigtigt at holde øje med, når du køber ny dyne. Jeg vil dog nok anbefale dig en dyne med fyld af 100% gåsedun. Se evt. denne forhandler for mange gode tilbud på dansk producerede gåsedunsdyner med 100% gåsedun. http://www.Soveland.dk/Gåsedunsdyner
God fornøjelse med den nye dyne.
Hej Torben
Hvor fornemt at man kan spørge dig til råds herinde.
Jeg vil høre hvilke af disse to nedenstående dyner du vil anbefale at købe, kvalitetsmæssigt:
https://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-500g-anemone-varm-135×200
https://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-550g-thyra-varm-135×200
Jeg er meget kuldeskær, men kan også have tendens til at svede om natten.
Endvidere har jeg to slags støvallergier.
På forhånd tak
Hej Rebekka, Tak for dit spørgsmål.
Jeg svarer lige på begge dine henvendelser herunder.
Jeg vil faktisk hellere anbefale din en helt anden dyne. Jeg kan se at dem du har kig på ikke har så meget fyldvægt, så jeg undrer mig lidt over at de kalder dem for varme dyner. Den ene af dem er også med fyld af Andedun, hvilket har en noget lavere bære bæreevne set i forhold til Moskusdun eller Gåsedun. Derudover måler de alle sammen 135×200 cm, dvs at de er smallere end alt standard sengetøj, der måler 140×200 cm. Det er en måde hvorpå man kan spare lidt penge i produktionen og dermed sælge dem lidt billigere.
Hvis du gerne vil have en varm dyne, der samtidig føles let og luftig, så skal du vælge en dyne med bæreevne på mindst 11. Det kunne f.eks. være denne moskusdyne fra Ringsted Dun Luksus Moskusdyne
Denne dyne er NoMite certificeret, så våret er vævet så tæt, at der ikke kan trænge husstøvmider igennem.
Mvh. Jette
Så lige denne også:
https://www.bilka.dk/bolig/dyner-og-puder/dyner/alle-dyner/gaasedunsdyner/royal-arctic-gaasedunsdyne—90%25-gaasedun-10%25-smaafjer/p/100186746?intcmpid=avisen_avisenonline_18uge07
Synes det er svært at vælge en lækker fyldig, men let dyne. Det skal være en helårsdyne, det glemte jeg at skrive tidl.
Hej igen
Hvor meget betyder dette her for dynen kvalitet:
Fyldets vægt / kvalitet
750 gram ??? Har set dyner med mindre gram og der var bæreevnen ens.
Derfor er det forvirrende om man skal vælge den med højest vægt el
laveste vægt, når bæreevnen er ens
Bæreevne 12 (Ved godt at jo højere bæreevne, jo bedre uanset om det den ene el anden dun dyne)
Betræk
Bomuldsbatist 70/70, 80/80 el 110/110 hvad er bedst
Kassetter
6×8 med indvendig boks-kant (Er det str på firkanterne og er dyner med store firkanter (kalder jeg det 😊) lige så gode som små
Mvh
Hej, Tak for dit spørgsmål.
Ja, det kan godt være svært at finde rundt i de mange tilbud på dyner. Og netop derfor risikerer man også at blive snydt, hvis man ikke er opmærksom – der findes nemlig desværre ingen form for kontrol i forhold til, om dynerne nu også lever op til det de lover. De eneste der i Danmark rent faktisk kan måle bæreevne er Ringsted Dun, der i deres laboratorie har det udstyr, der skal til for at måle bæreevnen i dunene. De tager løbende stikprøver af de indkomne dun, så de lever op til den standard, der er angivet på dynernes mærkat. Jeg vil derfor først og fremmest anbefale, at man altid køber dansk producerede dyner og også fra en leverandør man stoler på. Det kan derfor også være svært at sammenligne dyner fra forskellige producenter, da de ikke nødvendigvis stiller samme krav til kvaliteten.
Bæreevnen siger noget om kvaliteten af dunene, jo højere bæreevne, jo finere dun. Afgørende for bæreevnen er også andelen af dun og fjer i dynen, dvs. at du godt kan have en gåsedunsdyne med bæreevne 10 (selv om gåsedun har en bæreevne på 12), dette indikerer blot at dynen ikke indeholder 100% gåsedun, men at det er blandet fjer i. Det er derfor vigtigt at fyldet og bæreevnen er ens før end du kan sammenligne direkte. Er det det, fortæller fyldvægten noget om dynens varmegrad, jo mere fyld, jo varmere. Vær dog også her opmærksom på at nogle producenter laver dynenerne 5 cm smallere, så her vil fyldvægten være lavere end en dyne med de rigtige mål på 140×200 cm.
Når det kommer til betrækket er det billigste betræk bomuldscambric, så kommer bomuldsbatist og til sidst bomuldssatin. Tallet efter (70/70, 80/80 eller 110/110) fortæller noget om hvor fine bomuldstråde der er vævet med. Jo højere tal jo flere tråde er der brugt hver vej pr. cm2 og jo finere, blødere og mere slidstærk er betrækket.
Antallet af kassetter kan også være forskelligt. Jo flere kasetter, jo bedre falder dynen omkring kroppen.
Jeg håber det var svar på dine spørgsmål og hjalp dig lidt mere på vej i valget af ny dyne. Kig evt. forbi http://www.soveland.dk/dyner – her finder du bl.a. et stort udvalg af Ringsted Dun og mere vejledning.
Mvh. Jette
Hej igen
Jeg er stadig i tvivl hvilke dyne jeg skal vælge
Tænkte det skulle være med Bomuldsbatist 110/110, og max 1500kr
Har du nogle forslag
Mvh
Hej Cindie. Tak for dit spørgsmål, i forhold til den pris og kvalitet du ønsker, vil jeg anbefale en moskusdunsdyne fra Ringsted Dun. Dynen har en høj bæreevne på 11, samt et lækkert Bomuldsbatist 80/80 betræk, med special soft finish. Det er de færreste dyner som har et 110/110 Bomuldsbatist vår, da det er det man kalder fin-batist, hvilket du kunne finder på de dyreste dyner med priser over 3000 kr.
http://www.soveland.dk/shop/dyner-ringsted-dun-2125p.html
Mvh. Maria
Hej. Jeg står og skal have en ny sommerdyne, men er lidt i tvivl om hvilken dyne jeg skal vælge. En sommerdyne er jo let da der ikke er så meget fyld i den og jeg kan godt lid at dynen falder ned omkring mig, det kan godt være lidt svært at finde en sommerdyne der kan dette. Jeg har set på en fra Cphliving, denne dyne er fyldt med store fyldige fine Paradies gåsedun, 300 gr. i en dyner der er 220 lang.
Ekstra høj fyldkraft. Modsvarer bæreevne 12 på den danske skala.
Vår: Ekstra fin superbatist vævning. 100% bomuld.
Håber i kan give mig et råd omkring en god sommerdyne.
Med venlig hilsen
Randi
Hej Randi, tak for dit spørgsmål.
Jeg vil anbefale dig at købe en dansk produceret dyne fra en producent du har tillid til – f.eks Ringsted Dun, der laver nogle rigtig lækre sommerdyner i en god kvalitet. Herved er du også sikker på, at dynen har de rigtige certificeringer og der reelt er det i dynen, som mærkatet lover. Derudover skal du være opmærksom på, at dynen du nævner kun er 135 cm bred, hvor normal størrelsen er 140 cm, hvilket alt sengetøj også er.
Ønsker du en sommerdyne med Gåsedun vil jeg anbefale denne dyne fra Ringsted Dun Sommerdrøm Prestige, der også har et fint bomuldsbatist betræk.
Mvh. Jette
Hejsa
Har lidt svært ved at vælge mellem disse 2:
http://floradanicadyner.dk/Tusindfryd
135×220 cm 270 g 6×8 kassetter
Fra jysk, og på tilbud til 1149 kr (normal pris 2300 kr)
Eller denne:
SOMMERDRØM PRESTIGE – SVAL dyne – 6×8 140×220 cm 270 g
https://ringsted-dun.dk/produkt/sommerdrom-prestige/
På udsalg til 1349 kr (normal pris 2600 kr)
Ved godt du sværger til Ringsted dun, men disse 2 dyner kommer begge fra samme fabrik, så mon ikke de bruger samme lækre dun/fjer fra samme dyr ? (ved godt at disse 2 dyner bruger forskellige dun/fjer 😉 )
Hej Brian, Tak for dit spørgsmål.
Det er korrekt, at de bliver produceret sammen sted og helt sikkert har samme høje kvalitet af dun samt helt de samme certificeringer. Der er dog, som du også selv nævner her tale om 2 forskellige duntyper, hvor gåsedun er klart de fineste dun. Det du her skal være opmærksom på, er at dynen, der er produceret til Jysk kun er 135 cm bred (en måde at spare penge og dermed kunne sælge dynen billigere) Det betyder at du altid vil have min. 5 cm sengelinned i overskud i siderne, da normal standard størrelse er 140×200 / 140×220 cm.
I de 2 nævnte tilbud får du helt klart mest for pengene ved køb af Sommerdrøm prestige, som du bla kan købe her https://www.tekstilladen.dk/shop/sommerdyne-gaasedun-sommerdroem-5438p.html
Et alternativ kunne være Somerdrøm lux fra Ringsted Dun, der er med moskusdun, men noget billigere end den fra Jysk, se den her https://www.tekstilladen.dk/shop/sommerdyne-moskusdun-1748p.html
Mvh. Jette
Hej Torben
Fantastisk blog!
Jeg er på udkig efter en babydyne og havde egentlig tænkt at sy en voksendyne om til 2 babydyner og 1 juniordyne, men fandt dette tilbud i Bilka:
https://www.bilka.dk/bolig/dyner-og-puder/dyner/alle-dyner/moskusdyner/diamant-sleep-moskusdyne/p/100147875
Altså 100 kr for en moskusdyne med bæreevne på 11. Det kan umuligt gøres billigere (men det skal jo også helst være noget ordentlig jeg køber). Jeg kan dog ikke finde ud af nogle steder om den er danskproduceret eller europæisk. Hvordan finder jeg ud af dette?
Ellers havde jeg tænkt på at sy denne voksendyne om:
https://www.foetex.dk/bolig/dyner-puder/naturfyldsdyner/moskusdyner/danica-comfort-moskusdyne/p/100068595
Den er danskproduceret og med moskusdun fra europa, bæreevne på 11 + NOMITE og Downafresh som babydynen ovenfor umiddelbart ikke lever op til.
Er den babydyne fra Bilka bare no-go? Synes jo pludseligt jeg kunne spare tid og penge på at købe den, men….
Håber du kan hjælpe.
Mvh Christina
Hej Christina, Tak for dit spørgsmål.
Jeg vil helt klart anbefale dig, udelukkende at købe dundyner fra en producent, som du har fuld tillid til. Kontrollen med indhold og certificeringer af dyner i Danmark er desværre ikke eksisterende. Det er derfor ekstra vigtigt, at producenten lever op til nogle mindstekrav i forhold til dyrevelfærd og arbejdsmiljø samt almindelig etik. Ved køb af dyner, der er produceret i udlandet risikerer du at der er anvendt brugte dun eller dun, der er plukket fra levende dyr. Jeg vil derfor umiddelbart være skeptisk, når man finder en moskusdyne til den pris, hvor der ikke er oplyst noget om produktionsland.
Mht. den anden dyne, skal du være opmærksom på at dynen kun måler 135 cm i bredden og derfor ikke går op med standard dyne mål på baby og juniordyner. Du skal ligeledes være opmærksom på, at voksendyner har meget store kassetter i forhold til baby og juniordyner. En voksendyne, der er syet om vil give en babydyne med meget få store felter, der gør at dynen vil virke meget kompakt og stiv i det. En babydyne har mange små kassetter, så den falder godt og blødt omkring kroppen og man kan putte den rundt om barnet.
Se evt. udvalget af dansk producerede baby og juniordyner her
Mvh. Jette
Hej Torben 🙂
Tak for en brugbar blog.
Vi overvejer herhjemme en af disse to:
https://www.soveland.dk/shop/moskusdunsdyne-400g-prosleep-4984p.html
https://www.foetex.dk/bolig/dyner-puder/naturfyldsdyner/moskusdyner/danica-comfort-moskusdyne/p/100068595#
Ud over at den ene dyne er 5 cm bredere virker de meget ens.
Vi er dog i tvivl om hvor stor en forskel fyldvægten gør. Dynen fra soveland har 400g fyld og dynen fra føtex har 600g fyld. Så egentlig falder de jo ind under kategorien helårsdyner begge to.
Bliver den med 400g fyld mon for kold til vinter?
Har du et bedre bud til samme pris (da vi synes det er en rigtig god pris! 🙂 )
Vh Christina
Hej Christina, tak for din henvendelse.
Det er rigtigt at begge dyner går ind under kategorien helårsdyner. Der findes dog 3 varmekategorier indenfor helårsdyner, sval, lun og varm. Langt de fleste sover bedst med en lun helårsdyne, men har man det varmt om natten eller sover i et lunt soveværelse vil mange have det bedst under en sval helårsdyne. En sval helårsdyne med moskusdun ligger på de 400 gram mens en lun helårsdyne ligger på 600 gram.
Standard sengetøj måler 140×200 cm og jeg ved at mange er irriterede over de sidste 5 cm betræk, såfremt man køber en dyne, der kun måler 135 cm i bredden. Dynen ligger ikke ordentligt i betrækket og vil nemmere klumpe sig.
En god dansk produceret moskusdyne i en lun udgave i standard mål 140×200 ligger fra omkring 900,- og opefter.
Mvh. Jette
Hej
Skal man lægge noget specielt i at garantien på Satin Moskusdyne og Luksus moskusdyne fra Ringsted Dun kun er 5 år, når garantien på Klodshans og Svinedrengen er 10 år? Det er alle moskusdyner med en bæreevne på 11, så forskellen på de 4 dyner er fyldvægt, betræk og garanti, og jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvad der er den bedste dyne til prisen.
Mvh
Michelle
Hej Michelle, tak for dit spørgsmål.
Ringsted Dun har valgt at give 10 års garanti på deres faste sortiment og 5 års garanti på deres kampagnedyner, så mere skal du ikke lægge i det. Af de nævnte dyner er det helt korrekt at fyldet i dynerne er helt de samme dun, så det er et spørgsmål om hvilket betræk man foretrækker samt hvor mange kassetter man bedst kan lide at dynen er syet i. Luksus moskusdynen og svinedrengen er syet i 5×7 kassetter, hvor de andre hedder 6×8. Antallet af kassetter har lidt at sige i forhold til hvordan dynen falder omkring kroppen. Svindedrengen har i forhold til de andre dyner en lidt anden kant, da den har en høj bokskant hele vejen rundt, således at dunene ligger i fuld højde helt ud til kanten.
Du får en rigtig lækker dyne i satin moskusdynen, som f.eks. kan købes her https://www.soveland.dk/shop/satin-moskusdynen-625g-4291p.html
Mvh. Jette
Hej,
Det er blevet tid til at udskifte vinterdynen, og her kunne jeg godt bruge lidt rådgivning. Har kigget på Ringsted Duns “eventyr dyner”, men er i tvivl om hvilken der passer bedst til mig.
Jeg er meget kuldskær, og har derfor brug for en ekstra varm dyne, men da jeg vender mig en del om natten, skal det altså ikke være en tung klods jeg kæmper med. Derudover skal den være allergi venlig.
Prismæssigt vil jeg umiddelbart gerne holde den omkring 2500 kr, men hvis den rigtige dyne koster f.eks 1000 kr mere, ja så går det også. Over 5000 kr, ja så bliver det nok udskudt lidt.
Har du et råd til hvilken dyne jeg skal vælge?
Hej Charlotte, tak for din henvendelse.
Du skriver, at du er meget kuldskær, så jeg vil helt sikkert også anbefale dig en varm helårsdyne. Den varmeste dyne fra Ringsted Dun er den super lækre gåsedunsdyne “Den lille pige med svovlstikkerne”. Her får du en dejlig varm dyne, der med de fine gåsedun, bæreevne 12 også gør, at kroppen kan ånde igennem den tykke dyne. Gåsedun giver en let og luftig dyne, der isolerer rigtig godt. Dynen har et fint betræk i bomuldssatin og er er Oeko-tex, Nomtie og Downafresh certificeret. Kan vaskes ved 60 grader og er dermed allergivenlig.
Du kan f.eks. købe dynen her https://www.soveland.dk/shop/dyner-den-lille-2429p.html
Mvh. Jette
Hej,
Noget af en videnskab, at skulle købe ny dyne 🙂
Dit bedste bud på en lun helårsdyne p.t.? (Er i tvivl om det der med Gåsedun/Moskusdun med samme bæreevne.)
Pris 2000-3000 (+)
På forhånd tak 🙂
Mvh
Laila
Hej Laila, tak for dit spørgsmål.
De fineste og dermed også bedste dun, er gåsedun med en bæreevne på 12 eller 13. Denne høje bæreevne opnås, når dynen er med 100% gåsedun. En dyne med moskusdun har en bæreevne på 11, så hvis du møder en gåsedunsdyne med denne bæreevne er det fordi, det ikke er 100% gåsedun, men en blanding af dun og fjer.
Mit bedste bud på en lun helårsdyne i den prisklasse er helt klart “Den lille pige med svovlstikkerne” fra Ringsted Dun. Det er en super lækker dyne, men fyld af fine gåsedun, bæreevne 12 samt et vår/betræk af bomuldssatin. Du kan bl.a. købe dynen her til en skarp pris https://www.soveland.dk/shop/dyner-den-lille-1722p.html
Mvh. Jette
Hej Jette!
Er blevet i tvivl om det er værd at give ca. 550 kroner ekstra og købe “Den lille pige med svovlstikkerne” (2.650 DKK) som består af 110 gram ekstra gåsedun, samt lidt finere betræk i bomuldssatin + udvendig bokskant fremfor fyrtøjet (2100 DKK) fra Ringsted dun.
Benny
Hej Benny,
Du får som du selv nævner et noget bedre betræk, lidt flere dun og ikke mindst en boks syet dyne. Lille Pige med svovlstikkerne er syet med en bokskant hele vejen rundt, således at dunene har mulighed for at ligge i fuld højde helt ud til kanten. Men du får en rigtig lægger dyne uanset hvilken en af dem du vælger.
Jeg vil dog nævne en helt ny dyne fra Ringsted Dun med gåsedun, bæreevne 13 (samme dun som i Snedronningen). Den kan fåes til en kampagnepris lige nu – se her https://www.soveland.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-5676p.html
Her får du bedre dyne end fyrtøjet, men dog ikke bokskant som i lille pige.
Mvh Jette
Hej
Det er en super oplysende side – så mange tak 🙂
Jeg har siddet og kikket og læst det hele igennem, så nu har jeg også et spørgsmål:
Jeg har fundet frem til disse to dyner:
https://www.sovn-comfort.dk/ringsted-dun-luksus-gaasedunsdyne-baereevne-13-140x22d/
https://www.sengekompagniet.dk/catalogsearch/result?q=fyrt%C3%B8jet+lun
Det ser ud, som om den første er nedsat ret meget, mens det er en mere normal pris for Fyrtøjet. Den første har bæreevne 13 og den anden 2.
Men hvad er forskellen, hvad skal jeg kikke på og hvad vil I anbefale?
Hilsen og mange tak for svar (og god weekend)
Jens Ole
Hej Jens Ole,
Tak for dit spørgsmål og for de rosende ord. Det er dejligt at du kan bruge siden.
Den første dyne er en helt ny kampagnedyne fra Ringsted Dun, så derfor den rigtig gode pris. Jo højere bæreevne i dynen, jo finere dun er der i den. Gåsedun er nogle af de fineste dun og har normalt en bæreevne på 12. Ringsted Dun har dog i denne nye dyne lavet en finsortering af dunene og taget de aller fineste med en bæreevne på 13 fra og fyld dem i denne dyne.
Jeg synes helt klart at du får mest for pengene ved Gåsedunsdynen med bæreevne 13. Den kan bl.a købes her https://www.soveland.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-5676p.html, hvor jeg ved de har prismatch.
Mvh. Jette
Hej Torben,
Det her er da til dags dato den fedeste brevkasse/tråd/side, hold da op hvor har du hjulpet mange med at finde gode dyner !
Jeg har selvfølgelig også et spørgsmål jeg håber du kan besvare, jeg har kigget på to dyner og er i tvivl om hvilken jeg bør vælge, og om de overhovedet er gode nok. Da jeg flyttede sidste år lod jeg mine dejlige bløde lækre dyne være da jeg mente den havde udtjent sin værnepligt og efter et år med en sommer dyne fra IKEA savner jeg altså en god varm lækker blød dyne igen!
Jeg har fundet følgende to til mig selv:
https://shopping.coop.dk/vare/helaarsdyne-quilts-of-denmark-pure-sleep-premium-moskusdun-140-x-200-cm-varm/5768892533673
https://shopping.coop.dk/vare/helaarsdyne-quilts-of-denmark-pure-sleep-premium-moskusdun-140-x-200-cm-coop-jubilaeumsdyne/5768892529874
Og manden skal selvfølgelig også have to, men han er ikke lige så stor en frossenpind som jeg så jeg har forsøgt at finde de samme to i en “lun” version til ham:
https://shopping.coop.dk/vare/helaarsdyne-quilts-of-denmark-pure-sleep-premium-moskusdun-140-x-200-cm-lun/5768892533659
https://shopping.coop.dk/vare/helaarsdyne-quilts-of-denmark-pure-sleep-exclusive-moskusdun-140-x-200-cm-lun/5768892533611
Det skal måske dertil nævnes at vi er medlem af COOP og selvfølgelig får den til “medlemsprisen”
Det er en jungle at finde hoved og hale i dyne videnskaben så jeg håber du kan hjælpe lidt på vej, har læst mig til ud fra din tråd at de helst skulle være dansk produceret og en bæreevne på 11 skulle være godt, så det må da være et skridt i den rigtige retning håber jeg.
Hej Sofie, Tak for dit spørgsmål.
Dejligt at du har fundet mange svar her på siden. Det er nogle rigtig fine dyner, du har fundet. Vær dog opmærksom på, at den første dyne er en varm dyne og den anden en lun dyne, så valget her afhænger af hvor stor en frossenpind du er. Dynerne til din mand er ligeledes hhv en lun dyne og en sval dyne, så valget her afhænger også af hans “varme” om natten. Med medlemstilbuddet får du her rigtig meget for pengene, men kig evt. lige forbi denne side, hvor de også har mange rigtig gode tilbud. https://www.soveland.dk/shop/dyner-140×200-cm-82c1.html
Mvh. Jette
Kære Jette eller Torben
Tak for en super informativ site, og tak for jeres tid. Rart at se, at i stadig sidder ved tasterne. Sikker på at mange er glade for jeres indsigt og venlighed.
Jeg kan alligevel ikke lade være med at spørge ind til lidt hjælp.
Jeg ser på en 220 x 240 selvom at jeg skal ligge i den alene. Jeg vågner tit om natten, og fryser lidt om fødderne da min nuværende dyne kun er 140×200, og mener ikke, at de få 20 cm vil gøre den store forskel. Så vil simpelthen bruge de 240 som længde, da jeg ser mig selv som en hyggetrold, og elsker at pakke mig ind i en dyne.
Jeg har derimod udset mig 5 dyner i 240×220 klassen.
1.
gaaseduns-king-size
– 100% Hvide sibiriske gåsedun
– Bærevne 12+
– Fyld 1145 g
– Bolster: 100% Batist vår
– Producent Quilts of Denmark
– 2700 kr
2.
moskusdyne-kejseren-king
– Moskus 100 %
– Bæreevne 11
– Fyld 1100 gram
– Bolster: 100% bomuldsbatist
– Producent Quilts of Denmark
– 2200 kr
3.
moskusdun-king-size
– moskus
– Bæreevne over 12 (?)
– Bolster: 100% duntæt bomulds cambric
– Producent Borg Design
– 1700 kr
4.
https://www.tekstilladen.dk/shop/dobbeltdyne-helaars-varm-4958p.html
– Moskus ( kan ikke se blandingsforholdet )
– Bæreevne 11
– Fyld 1500
– Producent Prosleep
– Bolstermateriale: 100% bomuldscambric
– 1900 kr
5.
ringsted-dun-kingsize-moskus-dobbeltdyne-240×220
– 90% nye, europæiske moskusdun
– Bæreevne 11
– Fyld 1140
– Vår:100% bomuldscambric
– Ringsted
– 2300
Ja, er max i tvivl. Har ellers prøvet at sætte mig grundigt ind i det. Dansk kvalitet er at fortrække, og hælder personligt til valg 4, da den har 1500 gram. Jeg sover i et soveværelse med en del træk fra vinduet, og kan godt lide vamsede dyner og nyder de er varme. Kan bare ikke finde blandingsforholdet på dynen, hvilket irritere mig lidt. Måske I kender mere til deres kvalitet end jeg.
Hvad angår valg af sibirisk dun læser jeg, at I ikke er helt fascineret over dette selvom dynen ser ud til at være af kvalitet og har en høj bære evne.
Håber I kan hjælpe med et valg, da jeg snart har set på 6000 dyner, men vil ikke bruge mine studiepenge på et fejlkøb 🙂
På forhånd 1000 tak for jeres tid og indsigt !
Mvh
Kristian
Hej Kristian, tak for dit spørgsmål.
Dejlig at du finder siden informativ og brugbar. En king size dyne er en stor dyne til en enkelt person og ofte er de 20 cm ekstra længde nok til at høje folk ikke fryser fødderne 🙂
De dyner du har kig på, er lidt forkellige i forhold til varmegraden. Dyne 4 er en varm helårsdyne – derfor er der mere fyldvægt end i de 3 andre, der alle er lune helårsdyner. Så her skal du være opmærksom på, hvilken dynetype, der passer bedst til dine behov, så du ikke fryser eller sveder for meget om natten. Den varme dyne fra ProSleep findes også i en lun udgave – se her https://www.tekstilladen.dk/shop/dobbeltdyne-helaars-lun-4979p.html Forholdet i disse dyner er 90% moskusdun og 10% småfjer.
Mvh. Jette
Hej
Jeg kan se, at du har hjulpet mange til at finde den rigtige dyne, så jeg håber, at du også vil hjælpe mig:)
Jeg er generelt en frossenpind, men egentlig ikke så meget om natten når først dynen er ‘varmet op’. Jeg elsker dog at putte mig i en tyk dyne helt op omkring halsen og der må ikke være ‘luftkanaler’ i siderne. Jeg kan også godt li’ at dynen har lidt tyngde – jeg sover meget dårligt kun med lagen i tropenætter.
Jeg er alligevel lidt bange for at en varm dyne bliver for varm..? Den jeg har nu er en gammel fra Ikea..
Jeg har set på de to nedenstående lune dyner: Er de lige varme?
https://www.soveland.dk/shop/dyner-den-lille-1723p.html
https://www.soveland.dk/shop/gaasedunsdyne-ringsted-5676p.html
Eller har du et bedre forslag?
Mvh Maria
Hej Maria,
Ja de er lige varme – de går begge under kategorien Lun helårsdyne. Gåsedunsdynen har mindre fyldvægt fordi den har en højere bæreevne og derfor ikke behøver så mange dun for at opnå samme isoleringsgrad som Den lille pige med svovlstikkerne. Så hvis du godt kan lide en tyk dyne med lidt vægt, så vil jeg anbefale Den lille pige med svovlstikkerne til dig.
God fornøjelse med din nye dyne.
Mvh. Jette
Hejsa,
Jeg er i tvivl om hvilken af disse 2 jeg skal købe:
– https://www.home-tex.dk/shop/gaasedunsdyne-helaars-lun-2927p.html
– https://www.soveland.dk/shop/dyne-snedronningen-500g-2425p.html
Den første har bæreevne 14 og den anden har 13. Den sidste er dog betydeligt dyrere. Hvilken en tror i er den bedste?
Mvh,
Anders
Hej Anders, Tak for din henvendelse.
Gåsedun kan højest have en bæreevne på 13, så dynen, der lover en bæreevne på over 14, vil jeg bestemt ikke have tiltro til.
Jeg vil helt klart anbefale dig, at købe dynen fra Ringsted Dun, da de står inde for, det de skriver på mærkatet. Gåsedun har normalt en bæreevne på 12, såfremt det er 100% gåsedun. Dog laver Ringsted Dun en speciel sortering af dunene, hvor de tager de aller fineste fra, som opnår en bæreevne helt op til 13. Disse dun bliver kun brugt i snedronningen og så i deres helt nye kampagnedyne “Gåsedunsdynen”, som du bl.a finder her.
God fornøjelse med din nye dyne.
Hej Torben,
Jeg sover på et værelse uden radiator, så det kan blive meget koldt om vinteren. Derfor har jeg brug for en meget varm dyne, og jeg er i tvivl mellem disse 2 muligheder med næsten samme pris:
https://www.soveland.dk/shop/gaasedunsdyne-varm-helaarsdyne-5036p.html
https://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-1580g-fd-tusindfryd-ex-v-240×220
Jeg ved, at en højere bæreevne betyder en højere kvalitet, men vil 1450 gåsedun hav sammen isolerings som 1580 moskusdun? og er der også en stor forskel mellem bomulds satin og jacquard bomuld?
Tusind tak for din hjælp!
Mvh,
Fernando
Hej Fernando, tak for dit spørgsmål.
Jo højere bæreevne, jo finere kvalitet er dunene og bedre isolerer de. Dynerne har derfor samme varmegrad, selv om der er mindre fyld i gåsedunsdynen. Fordelen ved en højere bæreevne er også, at kroppen nemmere kan ånde og komme af med evt. overskydende varme. Vårerne er begge rigtig fine, så min anbefaling vil helt sikkert være gåsedunsdynen.
Mvh. Jette
Hej Igen Jette,
Mange tak for dit svar. Efter din anbefaling købte jeg dyne med gåse dun og højere bæreevne. Meget tilfreds med det!
Nu søger jeg at erstatte min hele året Ikea dyne (240 * 220cm) med kun 620gr fyldning (65 duck dun, 35 fjer) og jeg tror med lav kvalitet.
Da jeg ikke vil have noget varmere, er jeg nu i tvivl mellem disse 2 muligheder:
Prosleep Moskus dyne 750gr bæreevne 11. 1400dkk:
https://www.soveland.dk/shop/moskusdunsdyne-prosleep-4988p.html
Ringsted Moskus dyne 850gr bareevne 11. 2100dkk
https://www.soveland.dk/shop/dobbeltdyne-klodshans-1674p.html
Jeg ved, at kvaliteten kan være lidt bedre på Ringsted dyne, men det har også en højere fyld og højere pris, og jeg er bange for, at det ville være for varmt.
Mange tak for din hjælp
Mvh,
Fernando
Hej Fernando,
Dejligt at du er glad for din nye gåsedynsdyne.
Det er 2 fine king size dyner i en sval helårs model, du har fundet. Begge dyner er dansk produceret og har de samme gode certificeringer.
Forskellen i fyldvægten på de 100 gram, er ikke noget man mærker i en så stor dyne, da de 100 gram jo er fordelt over en stor flade. Den primære forskel på de 2 dyner er antallet af kassetter og det betræk/vår, der er omkring dunene. Dynen fra Prosleep har 6×7 kassetter, mens Klodshans har 8×9 kassetter. Ved sommerdyner og til dels svale helårsdyne anbefaler vi flere kassetter, da dunene på den måde er fordelt i flere mindre kvadrater. Derudover har klodshans dynen et lidt bedre betræk.
Mvh. Jette
Hej Torben
Er lidt forvirret mht bredde på dynen.
Jeg havde bestilt en dyne med en bredde på 140 cm – stod der i beskrivelsen, Jeg modtager en dyne hvor der på posen og på dynen står at bredden er 135 cm.
Da jeg spørger leverandøren, får jeg at vide at der ikke findes dyner der reelt er 140 cm brede. Alle dyner er kun 135 cm, og at grunden til at de skriver at de er 140 cm skyldes at man som kunde skal vide hvilken størrelse sengetøj man skal bruge.
Jeg syntes ikke, at min nuværende dyne fylder sengetøjet ud, og er derfor interesseret i en bredere dyne – men hvis det reelt ikke er muligt, er jeg i tvivl om hvad jeg skal bestille.
Er det korrekt information jeg har fået? Eller har jeg valgt en for billig dyne / for dårlig leverandør?
Mvh. Helle
Hej Helle, tak for dit spørgsmål.
Der findes skam mange dyner, der måler 140 cm i bredden, men det er korrekt at flere producenter er begyndt at lave dem 135 cm i bredden. Årsagen til dette er bla. at langt det meste stof væves i 140 cm bredde og når der så går lidt fra til syningerne, så bliver de 135 cm brede. Stof i normal bredde på 140 cm er noget billigere end hvis det skal væves bredere, så udover at producenten sparer penge på mængden af dun i en smallere dyne, så er våret også billigere. Ved dog at bla. Ringsted Dun og ProSleep laver dyner i 140 cm bredde.
Forhandleren bør dog gøre opmærksom på, om der er tale om en 135 cm eller en 140 cm bred dyne, så man ikke pludselig står i en situation som din. Det skal dog nævnes, at måden man måler bredden på dynen er på våret/betrækket før det er fyldt. Dvs. at dynen jo bliver lidt højere efter den er fyldt med dun og derfor kan virke et par cm smallere.
Fortsat god dag.
Hei
hvilken ville dere anbefaler?
https://ringsted-dun.dk/produkt/moskusdyne/
LUN 140×220 cm. 6×8 kassetter 605 g til 1099,- tilbud
eller
https://www.foetex.dk/bolig/dyner-puder/naturfyldsdyner/moskusdyner/danica-comfort-moskusdyne/p/100068537
660 g (135×220) til 799,- tilbud
Begge to har EN12934 klasse 1, NOMITE, Oeko-tex og Downafresh, indeholder rene og nye dun fra Europa og er produceret i DANMARK.
Takk på forhånd 😉
mvh
Nils
Hej Nils, Tak for din henvendelse.
Jeg ville vælge dynen fra Ringsted Dun, da den dels har flere kassetter og dermed falder bedre omkring kroppen, da dunene er fordelt i mindre felter. Derudover måler dynen fra Ringsted dun og 140×200 cm, som passer til alt standard sengetøj. Du kan se hele sortimentet fra Ringsted dun her
Mvh. Jette
Hej Torben/Jette,
Jeg skal købe en dyne til gave og har ca. 1000 kr. at købe for.
Har du et forslag til en lun dyne?
Jeg har fundet denne: https://www.tekstilladen.dk/shop/moskusdyne-ringsted-dun-5679p.html
har du andre bud?
Med venlig hilsen og tak,
Laila
Hej Laila,
Med et budget på 1.000,- er det helt sikkert et rigtig godt valg. Du får her en lækker dyne med luftige og isolerende moskusdun. Dynen er syet i kassetter, så den falder godt omkring kroppen og så er den både Oeko-tex, Nomite og Downafresh certificeret. Det er mit bedste bud på en rigtig god dansk produceret moskusdyne.
Mvh. Jette
Bedste, varmeste dyne til omkring 800 max ? Har kigget på denne: https://jysk.dk/sovevaerelse/dyner/naturfyld/gold/dyne-500g-qod-baronen-varm-135×200
denne:
https://www.soveland.dk/shop/moskusdunsdyne-600g-prosleep-3258p.html
Og denne: https://www./shop/moskusdun-dyne-helaars-8684p.html?gclid=EAIaIQobChMI-9r9062N5wIVleR3Ch0E8wfYEAQYASABEgK8J_D_BwE
Men har svært ved at gennemskue hvilken en der er bedst og varmest, hvor man får mest for pengene? Håber i kan hjælpe.
Hej Louise, tak for din henvendelse.
Jeg vil helt klart anbefale dig denne dyne, da du her får den varmeste dyne til den bedste pris. Der er mere fyldvægt i denne dyne og den er derfor varmere en de andre dyner.
Mvh. Jette
Hej
Jeg håber at I kan hjælpe mig. Kigger efter en 240×220 cm dyne. Hvilken af disse to (eller en helt tredie) ville I anbefale? Det skal være en lun dyne som kan bruges året rundt.
https://www.magasin.dk/guld-helaars-lun—gaasedunsdyne/VA05154569-00000001_061.html
https://www.tekstilladen.dk/shop/luksus-moskusdyne-ringsted-1828p.html
Er det en svær størrelse at finde betræk til?
Vh Frida
Hej Frida, tak for din henvendelse.
Det er begge to rigtig fine dyner med de rigtige certificeringer. Dynen med gåsedun er en noget varmere dyne end den med moskusdun og netop med dobbeltdyner skal man være opmærksom på, at man ikke får købt en for varm dyne, hvis man er 2 under samme dyne. Jeg vil enten anbefale den dyne , du selv har fundet https://www.tekstilladen.dk/shop/luksus-moskusdyne-ringsted-1828p.html eller denne her, der har et lidt finere betræk og er syet i flere kassetter https://www.tekstilladen.dk/shop/satin-moskusdynen-ringsted-4310p.html
Mht sengetøj findes der en del sengetøj i 240×220 størrelse – se f.eks udvalget på samme shop her https://www.tekstilladen.dk/shop/dobbelt-sengetoej-240×220-26c1.html
Mvh Jette
Hej
Håber I kan komme med lidt hurtig hjælp.
Jeg har købt en Moskus dun dyne som var sat ned hos Home-Tex fra 2100 til 699 kr. Har aldrig haft Moskus før.
Har pakket dynen ud og syntes den lugter rigtig meget af kunstighed, fabrik og våd dun.
Er det normalt ved en ny dyne som har lagt i en dynepose…længe måske. Forsvinder denne lugt. Kan slet Ikke være i rum med den.
Zen520 – Moskusdun dyne – Helårs lun – Zen Sleep 140x200cm
Bæreevne: over 11
100% Moskusdun
Hej Jannie, tak for din henvendelse.
Dynen skal bestemt ikke lugte kunstigt eller af fabrik. Dyner med naturfyld, som dun kan i starten have en meget svag lugt af dun, men den skal helst aftage ret hurtigt. Jeg vil foreslå dig at ringe til stedet hvor du har købt den og høre dem ad. Hvis lugten ikke er forsvundet efter nogle dage bør du returnere den og evt. få tilsendt en ny dyne.
Mvh Jette