Ny dyne – Hvad skal jeg kigge efter?

Står du for at skulle have ny dyne, men er ikke helt sikker på hvad du skal vælge? Så læs videre her, hvor du får en lille guide til valg af den rigtige dyne.

Gør først op med dig selv hvilken type dyne du vil have – dun, fiber eller silke – da det ellers kan være svært at overskue alle muligheder (læs om fordelene og ulemperne ved de forskellige typer i vores indlæg om dun, fiber og silkedyner).

 

Kvalitet

Lige meget om du vil have en dun, fiber eller silke dyne, er det vigtigt, at undersøge dynens kvalitet inden du køber. Du kan finde gode og dårlige dyner, uanset hvilken type dyne du vælger. For at sikre at kvaliteten er i orden, kan du kigge efter hvilke kvalitetsmærkninger dynen har. (Læs mere om de vigtigste mærkninger i vores indlæg om dyne og pude mærkninger).

 

Temperatur

Det er også vigtigt at vælge den rigtige varmegrad, da kvaliteten af din søvn afhænger af din kropstemperatur.  Hvis du ofte vågner med dynen smidt halvt ned på gulvet, er det nok fordi den er for varm og omvendt hvis du fryser skal du vælge en varm dyne. Det kan være en god ide at investere i to dyner, evt. en lun helårsdyne og en sommerdyne, så du kan skifte mellem dem afhængigt af hvor varmt vejret er. Hvis du overvejer at købe en dobbeltdyne, er det vigtigt at du og din partner har samme varmebehov.

 

 Størrelse

Dernæst skal du kigge på dynens størrelse, og der er nogle enkelte retningslinier du kan følge, så du får en dyne der passer dig.

Dynen skal være minimum:

  • 30cm længere end din højde
  • 30cm bredere end dit brystmål

 

Pris

Til sidst skal du gøre op med dig selv hvor meget du er indstillet på at betale. Nogle dyner er dyrere end andre, men da din nye dyne skal vare mange år ud i fremtiden, kan det være en rigtig god investering at betale lidt mere. Det betyder dog ikke, at jo højere prisen er, des bedre er dynen. Du kan i mange butikker finde rigtig gode dyner til billige penge, og så længe du tjekker kvaliteten af dynen, kan du godt benytte dig af de gode tilbud, evt. på internettet hvor der findes flere gode forhandlere.

 

Konklusion

Der er altså flere ting at overveje, inden du køber ny dyne, men overvejer og undersøger du de ovenstående punkter, er du godt på vej til at finde en dejlig ny dyne, som du kan benytte mange år ud i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.