kapok, kapok dyne, kapok pude, økologisk kapok

Skal din dyne være økologisk?

Interesserer du dig har økologi og bæredygtighed? Ja så er kapok produkter måske lige noget for dig. Kapok er 100% naturligt materiale og 100% økologisk. Hvilket betyder at der ikke er blevet brugt nogen form for sprøjtegifte eller insektmidler, under hverken produktion eller forarbejdelsen af produkterne.

 

Hvad er Kapok?

Fibrene kommer fra det store Kapok træ, som kun vokser i de tropiske regneskove som bland andet findes i Indien og Afrika. Hver år høster den lokale befolkning frø kapsler fra Kapok træet, som de derefter tørrer i solen. Fibrene kan derefter bruges til fyld i dyner, puder og madrasser.

Kapok er en cellulosebaseret fiber som består af meget små lufthuller, omkranset af et tyndt lag voks, som sammen med fibrenes konstruktion giver fibrene dens fremragende egenskaber.

De mange lufthuller i Kapok fibrene udgør ca. 80% af strukturen i fiberen, dette gør at kapok fibrene er blandt de letteste fibre i verden. Den store mængde luft i fibrene gør samtidig at kapok er et utroligt åndbart og temperaturregulerende materiale, hvilket er afgørende for en god og uforstyrret nattesøvn.

kapok, kapok dyne, kapok pude,
Kapok fibre på træ

Allergi venligt materiale

Kapok er ligeledes et særdeles godt valgt, hvis du lider af allergi. Da kapok er et 100% økologisk natur materiale, er det ikke blevet udsat for nogle skadelige stoffer såsom insektmidler, pesticider eller andre sprøjtegifte.

Desuden har kapok antibakterielle egenskaber på grund af det naturlige indhold af voks, lignin og bitterstof som er i fibrene. Dette gør at fibrene fra naturens side har et værn over for skimmel og husstøvmider, da de simpelthen ikke kan overleve i dette miljø. Så hvis du søger en let dyne, som endda er 100% økologisk, er Kapok måske noget for dig. De bæredygtige dyner fås både i almindelig størrelse, som dobbeltdyne og til børn – i størrelserne baby og junior dyne.

Hvis du er interesseret i at vide mere om dyner og puder med Kapok indhold, kan du læse mere eller køb dem her.

Har du allergi og er på udkig efter en ny dyne, har vi flere spændende artikler om netop dette emne. Læs flere indlæg omkring allergi venlige søvn produkter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.