Opvågningslampe – Wake-Up lampe, en vej til solen i vinterperioden

Opvågningslampe – Wake-Up lampe kan blive til en solstrålehistorie i den mørke tid 

SolopgangHvem kender ikke fornemmelsen af, at vågne lige så stille op til solens stråler og dagslyset, der langsomt øges. Dette er for langt de fleste noget, der hører sommerhalvåret til, mens man i vinterperioden kæmper med træthed i mørket. Løsningen kan være en opvågningslampe.

Opvågningslampe – Wake-Up lampe går også under betegnelsen daggryssimulation. Her vågner man eller falder i søvn til en lampe, der langsomt øges i lysstyrke og evt. farve, for at simulere et daggry eller solnedgang. Erstatningen af manglende dagslys i vinterperioden, som en opvågningslampe giver, kan være med til at forebygge vinterdepression og træthed.

Opvågningslampens fordele

  • ingen brat opvågning når vækkeuret ringer. De fleste der bruger en opvågningslampe vågner lige inden alarmen ringer, altså når lysstyrken er på sit højeste.
  • du bliver vækket langsomt af lys, som roligt øges i lysstyrke og farver, hvilket giver en fornemmelse af daggry.
  • du vågner ikke i et mørkt soveværelse, med fornemmelsen af, at det stadig er nat.
  • gør det nemmere at vågne om morgen. Lyset der langsomt øges i styrke, får din hjerne til at tror det er morgen. En god ide til trætte teenagere, eller andre der har svært ved at vågne på mørke vinter morgner.
  • har en god virkning på folk med vinterdepression. Flere udenlandske forsøg har vist, at brug af en opvågningslampe har god effekt på folk, der lider af vinterdepression. De føler sig gladere og mere udhvilet.
  • fungere omvendt om aftenen, hvor du nemmere  falder  i søvn med en solnedgangs simulation. De trinvis rødere toner i lyset, får kroppen til at producere mere melatonin, som får kroppen til at slappe af.

Alt i alt kan en opvågningslampe være med til, at få dig igennem vinteren mere frisk med øget livskvalitet og velvære.

Opvågningslampe

Hos Soveland forhandles kvalitets Wake-UP lampen WL 80 fra Beurer. Den har udover daggrys-og solnedgangs simulation også andre smarte funktioner, såsom holder til din smartphone eller iPod/MP3 afspiller, forskellige beroligende lyde og meget mere. Se mere på www.Soveland.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.