Det bedste valg af stof til sengetøj

Valget af stof til sengetøj

Når man står midt i valget af sit nye sengetøj, vil mange kun tænke farve. Man glemmer derfor at tænke på selve stoffet sengetøjet er lavet af, hvilket er med til at påvirke ens nattesøvn. Stofferne som sengetøj produceres i er også vidt forskellige og det er ikke ens for alle, hvilket stof man foretrækker.

Satin og bomuldssatin sengetøj

Bomuldssatin sengetøj er som regel en smule dyrere end almindelig bomuld, da omkostningerne er større ved produktionen af satin. Sengetøj i satin føles meget glat at sove i, men det kan være svært for kroppen ånde i materialet. Der er derudover også mange der forveksler satin og bomuldssatin med hinanden. Satin er lavet af polyester, mens bomuldssatin er lavet af 100 % bomuld. Det er vævningen af stoffet, der gør sengetøjet skinnende og blødt. De fleste foretrækker at sove i sengetøj i almindelig bomuld, da det for det første er relativt billigt og kan tåle at blive vasket på høje grader. Dette er en stor fordel, da sengetøj mindst skal vaskes på 60 grader for at fjerne bakterier og husstøvmider.

 Silke sengetøj

Mange mener, at silke er det bedste valg man kan tage, når man står over for valget af sengetøj, da det både føles godt at sove i og er sundt for kroppen. Fordelene ved silke er, at det tilpasser sig kroppens temperatur. Dette betyder, at silke går ind og varmer om vinteren og nedkøler om sommeren. En anden fordel er også, at silke er et meget allergivenligt stof og er derfor et godt valg for folk, som har husstøvmideallergi. En ulempe er dog, at silke er et dyrt materiale i forhold til sengetøj i almindelig bomuld.

 

2 kommentarer

 • Marina
  4. august 2015 at 14:55 | Reply

  Jeg har ogse5 noget stof, hvor der ste5r det samme. Det jeg har te6nkt er, at hvis det bliver solgt til f.eks. til USA og man syer et se6t bneysbagetf8j af det og baby lider vuggedf8den eller udvikler allergi, imens den sover i sengetf8jet, ja se5 er det jo nok pga. stoffet. Altse5 for at undge5 at skulle betale erstatning.Jeg har dog valgt at vaske stoffet 2 gange, inden jeg syr i det, hvis det skulle ve6re fordi trykket indeholder farvestoffet, som ikke er helt se5 sunde at have ind imod huden (bare for en sikkerhedsskyld). Ellers sy jeg det, jeg har lyst til af stoffet.Jeg er slet ikke klar over, hvilke regler der er pe5 omre5det.Tina:-)

 • Hanne Blum
  3. september 2016 at 20:26 | Reply

  Hej Cathrine,
  Fint indlæg om at det rigtige materialevalg er vigtigt:-) Jeg må dog lige rette dig i det med at satin er lavet i polyester. Det er satin ikke altid. Satin er en væve-binding og kan væves af alle materialer/fibre. Den er dog ofte vævet af polyester-garner, men som du selv skriver også i bomulds-garner. Og overfladen er som du skriver, ganske rigtig blank og glat – pga. den specielle vævning.

Skriv en kommentar