Vandseng – De sundhedsmæssige fordele

Hvorfor vælge en vandseng?

Vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen, derfor er den sunde uforstyrrede nattesøvn af stor vigtighed for vores evne til at restituere. En god søvn giver øget livskvalitet og velvære.

Den rigtige seng er derfor en god investering i din sundhed og livskvalitet.

En vandseng er b.la en fordel/god ide, hvis du eller en i din familie lider af allergi, har problemer med ryggen eller gigt.

Vandsenge og Allergi

En vandseng er det allergivenlige valg, b.la fordi der ikke ophobes fugt i madrassen. Varmen fra madrassens varmesystem får hurtigt fugten til at fordampe, kontra en skummadras der suger meget af den fugt man udskiller om natten.

Vandseng allergivenligEn vandmadras er nem at rengøre da betrækket kan lynes af og vaskes i vaskemaskinen, og selve vinyl madrassen kan vaskes af med en klud. Herved fjernes hudpartikler nemt og husstøvmider kan ikke leve på overfladen af madrassen.

Den høje hygiejne og den let tilgængelige rengøring gør at allergener formindskes.

Sørg for at vandsengen er Oeko-Tex standard 100, hvilket sikrer dig at tekstiler og vinyl er testet fri for sundhedsskadelige stoffer.

Vandseng og Rygproblemer

En vandseng er ligeledes god for personer med rygproblemer. Vandsengen kan skræddersyes specielt til dine behov, ved valg af bl.a lændestøtte, dæmpningsniveauer og vandmadrassens hårdhed.

Vandmadrassen giver fuld kropsstøtte og former sig fuldstændig efter din krop, og sammen med varmen fra vandmadrassen hjælper det ryggen og leddene til fuldstændig afslapning.

Man kan i dag få vandsenge med individuel tilpasning, så dæmpning, vandmængde og temperatur passer præcis til dine behov. Det er også muligt at vælge to-delte madrasser, hvis dig og din partner ønsker forskellig dæmpninger og temperaturer, eller hvis der er stor vægtforskel på jer.

Vandseng og Gigt 

De kroniske smerter der ofte er i forbindelse med en gigt sygdom, kan medføre (medfører ofte) en dårlig søvn med efterfølgende træthed, som i længden nedsætter livskvaliteten for personer med gigt. En god nattesøvn kan afhjælpe trætheden. Og her kan en vandseng være en god ide.

Vandmadrassens gode evne til trykaflastning er ligeledes godt for personer med hævede og ømme led. Dette kombineret med varmen fra vandmadrassen kan det lindre gigt smerter, og derved også være medvirkende til øget livskvalitet.

Vælger man en vandseng med Soft side ramme er det nemt at komme ned i sengen og op igen.

Endnu en af fordelene ved en vandseng er den tempererede varme  fra vandmadrassen som virker  beroligende med terapeutisk effekt.

Vandseng

Alt dette til sammen betyder at du får en bedre søvn og vågner udhvilet med øget velbefindende og større livskvalitet. Om du har allergi, problemer med ryggen, gigt eller bare ønsker den gode uforstyrrede søvn så er en vandseng et godt valg.

Der findes i dag et hav af muligheder for at vælge lige den vandseng der passer til dine behov.

 

Dansk producerede vandsenge i høj kvalitet kan findes på www.soveland.dk. Det er også muligt at besøge Deres showroom i Ry, hvor du kan se og prøve deres vandsenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.